Sa jedne od akcija u Bečeju
Sa jedne od akcija u Bečeju

Poslednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bečeju u jednom momentu je „pretila“ da bude rekordna, jer su sva mesta za davanje u Plesnoj sali Gradskog pozorišta bila popunjena, a red onih koji su čekali na pregled otegao se i izvan sale koja je tradicionalno mesto za humanitarnu akciju ovog formata.

-Uvek je dobro kada se u ovako humanoj akciji odazove što veći broj, ali smo zadovoljni i sa isporučene 103 jedinice krvi, rekao je iz Opštinske organizacije Crvenog krsta u Bečeju Dragoljub Milinkov.

Poslednjem okupljanju odazvalo se 109 humanitaraca, krv je dalo 103, od kojih 19 žena, a četvoro je dalo krv prvi put. Poslednja akcija u Bačkom Petrovom Selu okupila je 35 dobrovoljaca, 33 je dalo krv, od kojih tri žene, a ukupno je bilo osam debitanata.

Za pregled se čekalo u redu
Za pregled se čekalo u redu

Sumirajući rezultate, u Bečeju je ove godine 886 dalo krv, od kojih 178 žena, odnosno 51 prvodavalac. U Bačkom Petrovom Selu se 112 odazvalo, 102 je krv dalo, među kojima 29 žena, od toga osmoro prvi put. U dve dosadašnje akcije među Bačkogradištanacima, 34 se odazvalo, 28 je krv dalo, osam žena i jedan prvi put. Suma sumarum, ove godine je iz bečejske opštine ispiručeno 1.016 jedinica krvi, među kojima je bilo 215 žena i ravno 60 koji su prvi put učestovali u dobrovoljnoj akciji davanja krvi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име