Arhivska fotografija
Arhivska fotografija

Sanacija mrtvačnice sa terasom na pravoslavnom groblju u Bačkom Petrovom Selu trebalo bi da bude završena ove godine. Iz budžeta opštine Bečej za završetak, inače pre sedam godina početih radova na kapeli, predviđeno je 3.090.000 dinara.

Prema rečima Magdolne Pece, sekretarke Mesne zajednice „8. oktobar“ u Bačkom Petrovom Selu, neophodno je dovršiti fasadu, toalet, postaviti instalacije.

U najvećem selu bečejske opštine nadaju se da će novac koji je predviđen dovoljan za radove i da će kapela do proleća biti završena, budući da više od tri godine stoji netaknuta.

Mesna zajednica je sanaciju kapele uvrstila u Plan nabavki, a postupak javne nabavke očekuje se da bude pokrenut odmah nakon odobrenja iz lokalne samouprave koja finansira radove.

Bezbednost u selu i dalje problem

Savet mesne zajednice u Bačkom Petrovom Selu pokrenuće u narednim danima aktivnosti kako bi se povećala bezbednost žitelja i njihove imovine. Kako nam je sekretarka rekla, žitelji dolaze u mesnu zajednicu žaleći se na učestale krađe i druga krivična dela, takvih slučajeva bude u proseku tri u mesec dana, ali i dalje ih ređe prijavljuju policiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име