Sanacija zgrade OŠ „Zdravko Gložanski“, u Bečeju i Radičeviću, za šta su Ministarstvo privrede i opština Bečej izdvojili novac, trebalo bi da počne ove jeseni. Zbog toga će deca koja pohađaju školu u Bečeju, kao i ona u Radičeviću, morati deo tekuće školske godine da provedu u klupama u drugim školama.

Procenjena vrednost radova je skoro 36 miliona dinara, uključujući i porez na dodatu vrednost, s tim da 50 odsto finansira ministarstvo, 50 odsto lokalna samouprava, dok opština snosi troškove PDV-a, te je njen deo oko 21 milion dinara, a ministarstva oko 15 miliona.

U idejnom projektu sanacije zgrada OŠ „Zdravko Gložanski“, koji je izradio „Hidroprojekat Milan Đatkov DOO“ iz Bečeja, u delu se navodi da: „na objektu ima vidljivih znakova prokišnjavanja, zidovi prizemlja su veoma vlažni, podovi su dosta oštećeni, sa fasade je na dosta mesta otpao malter. Što se tiče stolarije manji deo je u lošem stanju i njemu je neophodna zamena dok se ostali deo stolarije može dovesti u ispravno stanje.

Za potrebe dovođenja objekta u funkcionalno stanje u idejnom projektu su predviđeni sledeći radovi: pretresanje krovne konstrukcije uz obaveznu zamenu svih letava, zamena oluka i opšivki, presecanje svih zidova prizemlja – presecanje se izvesti mašinski uz uvlačenje PVC visokokvalitenog izolacionog materijala, obijanje vlaţnog i dotrajalog maltera sa zidova i ponovno malterisanje nakon isušenja, rušenje i ponovna izrada podova u prizemlju, zamena podne obloge u svim prostorijama uz potrebnu izradu izravnavajućeg sloja – predložena je upotreba vinil poda za učionice, ampasovanje i popravka kompletne stolarij, zamena pojedine stolarije, bojenje kompletne stolarije, bojenje unutrašnjih zidova i plafona, kao i kompletne fasade.

Postupak javne nabavke, koju je raspisalo Ministarstvo privrede, još je u toku, a ugovor sa izvođačem radova bi trebalo da bude zaključen ovog meseca.

Kako se investicija mora realizovati do kraja kalendarske, odnosno budžetske godine, đaci i školska oprema moraju biti izmešteni iz škole. Zbog radova koji će, ukoliko postupak javne nabavke bude po planu naručioca, početi ove jeseni, oko 800 đaka nastavu će pohađati u Gimnaziji i u školi „Petefi Šandor“ u Bečeju, a đaci u Radičeviću najverovatnije u zgradi Doma kulture.

1 KOMENTAR

  1. Obzirom da smo navikli da se u Bečeju sve radi nakaradno…ova vest nije ništa novo. Početi rekonstrukciju krova, fasade u sred jeseni i na početku školske godine, može samo osobe koje nemaju veze sa životom a kamoli sa strukom. Sramota.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име