Predstava „Ožalošćena porodica“ na repertoaru je Gradskog pozorišta Bečej u utorak 31. marta od 20 sati. Cena ulaznica je 100 dinara.

 

 

„Ožalošćena porodica“ Kamerne scene „Miroslav Antić“ iz Sente obeležila je pozorišnu 2014. godinu. To je po opštem mišljenju najbolja amaterska predstava u Srbiji prošle godine. O predstavi je novosadski Dnevnik pisao: -Prvi glumački ansambl senćanske Kamerne scene „Miroslav Antić” pobedom na 56. republičkom festivalu amaterskih pozorišta Srbije, koji je održan u Kuli, ostvario je još jedan izuzetan uspeh predstavom „Ožalošćena porodica” Branislava Nušića u režiji Dejana Cicmilovića.

Od osam predstava koliko je izvedeno u zvaničnoj selekciji žiri kojim je predsedavao reditelj Vladimir Lazić, u čijem sastavu su još bili dramaturg Zoran Đerić i glumac Slobodan Ćustić, odlučio je da za najbolju na republičkom festivalu proglasi predstavu senćanskih glumaca. Nepodeljeni utisak žirija i publike je da je predstava amatera iz Sente obeležila ovogodišnji festival u Kuli održan od 23. do 26.juna. Pored priznanja za najbolju predstavu članovima glumačkog ansambla iz Sente pripala su i druga priznanja. Dejan Cicmilović je nagrađen za za najbolju režiju, Branislav Unginović za najuspešnije glumačko ostvarenje, Ljubica Romandić za epizodnu ulogu i Gordana Nikolić za kostimografiju. Uloge u nagrađenoj predstavi tumače još i Dušan Blažić, Tamara Vukašinović, Ljubomir Borđoški, Gordana Nikolić, Sanja Dimić, Jožef Gere, Nikola Bulatović i Slobodica Filipović. Posle pobede na festivalu u Trebinju reditelj Radomir Putnik je o ovoj izuzetnoj predstavi rekao.

-Reditelј Dejan Cicmilović dobro radi sa amaterima i što je najznačajnije, uspeva da ih motiviše da njegovu reditelјsku ideju i viđenje vrlo dosledno, disciplinovano i svojski prihvate, što je prilično teško ostvarivo i sa profesionalcima. Uspeo je da postigne dobro orkestrirani hor moralnih i mentalitetskih nakaza koji su pred publikom odigrali jedan „bal vampira“ dostojan divlјenja u crnohumornoj priči. Ova predstava je prekretnica u tumačenju Branislava Nušića u amaterskom pozorištu. Generalni utisak je jedna celovita, uhodana predstava.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име