U ranim jutarnjim časovima u noći između petka i subote (22. i 23 jul) oštećen je još jedan u nizu, peti, stub sa novom javnom rasvetom u Goranskom parku. Prema nezvaničnim procenama, materijalna šteta zbog prethodna tri vandalska čina iznosi oko pola miliona dinara.

Ovo je još jedna u nizu posledica „vikend uništavanja” javne svojine koja opterećuje budžet opštine Bečej. Dodajmo ovome i uništavanje saobraćajnih znakova za čije se ponovno postavljenje i popravljanje godišnje iz lokalne kase na godišnjem nivou izdvoji oko milion dinara.

Podsetimo na to da je sredinom juna u Goranskom parku postavljeno 29 stubova sa LED svetiljkama, kao i da su juoš tokom radova, zbog izgrednika, stradala dva stuba, a nedugo posle postavljanja rasvete još jedan.

Postavljanje javne rasvete u Goranskom parku, prvi put od osnivanja parka starog pola veka, koštalo je 5.300.000 dinara. Deo novca, oko 4.000.000 dinara je obezbeđen iz budžeta opštine Bečej, dok je preostali deo finansirao pokrajinski sekretarijat za energetiku.

Jedno je svima jasno, neophodno je da se neophodno je da se postavi video nadzor ili da park bude fizički obezbeđen, što pre, jer štetu na kraju plaćaju građani.

3 KOMENTARA

  1. pa neka lome i ruše kad opština dozvoljava noćno divljanje i kolektivno narkomanisanje na bazenu i za tako nešto izdaje čak i dozvolu. totalni idiot je onaj ko dozvoli tako nešto a ne daje uslov koliko je decibela buke dozvoljeno usred noći kad bi neko ko radi trebalo da odmara. sramota! i to neko iz opštine naziva kulturni život grada. svaka čast,to je bečej i opštinska vlast!

    • Pa da, bas tako, na konto sake pojedinaca za „vezama“ odobravaju se narkomanisanja ovakvog tipa sto kao po pravilu ili mozda bolje da kazem Becejskoj tradiciji, prate bahacenja i huliganisanja ovakvog tipa!
      A mi cemo i dalje da placamo popravke! Pa dobro dokle vise?!

  2. Vecina tih incidenata se desava za vikend, petak subota i nedelja. Tad mladi idu da se istresu, neki na jedan nacin, a eto neki na ovakav debilni nacin. Resenje je u tom periodu (kad vec znamo kad to rade) postaviti kamere i imati policajce na mestu. Zdrav razum. Poz.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име