Visoki funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Predrag Peruničić boravio je juče (3. marta) u Bečeju, u okviru predizbornih aktivnosti. Peruničića, inače državnog sekretara u Ministarstvu omladine i sporta, u trenutno tehničkoj vladi, dočekali su predsednik Opštinskog odbora SNS Vuk Radojević, član Opštinskog veća zadužen za sport, turizam i omladinu Miomir Jelenić, direktor Ustanove za sportsku i kultumu aktivnost omladine Bečej „Đorde Predin – Badža“ Zoran Grbić, predsednik Upravnog odbora te sportske ustanove Dejan Stanojev i profesor sporta i fizičke kulture Marinko Momčičević. Predrag Peruničić je tokom obilaska zatvorenog plivališta istakao da su svi projekti koji su sa opštinom Bečej i ministarstvom početi i završeni.

 

– Nama je najvažnije je da su ovi projekti, poput „Sport u škole“, masovni. Akcenat smo stavili i edukaciju dece kako bi društvo imalo što manje problema sa neredima na sportskim manifestacijama, izjavio je Peruničić. 

Prema rečima Radojevića, težnja je da se, sprovodeći projekat, sport približi svoj deci, bez obzira na materijalne mogućnosti njihovih roditela, jer to direktno i indirektno utiče na zdravlje populacije.

– Smatramo da je uspeh to što je oko 900 dece, od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, učestvovalo u „Sport u škole“. Novina je da su organizovane i besplatne škole plivanja za svu decu iz naseljenih mesta, u saradnji sa Savezom sportova opštine Bečej, rekao je predsednik OO SNS i dodao da obuku neplivača sprovode profesori koji su angažovani preko projekta „Sport u škole“.

Sportska strategija 2014 – 2018

Prema rečima Jelenića, predviđena je izrada lokalne strategije za sport za period 2014 – 2018. godine. Pored toga, kako je rekao, budući da je juče (3. marta) lokalna skupština usvojila plan i program rada Saveza za sport opštine Bečej, uskoro će biti raspisan i javni poziv za dodelu sredstava klubovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име