Peti rođendan Spomen kuće „Tan“ obeležen je eksperimentima iz fizike koje je učenicima osnovne škole „Sever Đurkić“ pripremio fizičar Tamaš Nađ.

Potpunom obnovom i uređenjem kuće znamenitih Bečejaca, hemičara Karolja Tana i slikara Mora Tana, varoš kraj Tise dobila je pet godina godina pravi kulturno – edukativni centar.

Sa 3.000 poseta tokom prve godine, do 5.000 koliko ih broje protekle godine, spomen kuća braći Tan sve je poznatija, i takoreći priznatija, na mapi značajnih ustanova u reginu.

Laslo Bonifart iz Spomen kuće ističe da je cilj da se narednih pet godina pozicioniraju kao naučno – kulturni centar, u Srbiji, ali i šire, te da broj posetilaca svedoči o tome da su na pravom putu.

Fizika i hemija su samo neke od naučnih disciplina koje u spomen kući, na inovativan način, sugrađanima i gostima približavaju.

Učenici Gabriele Potrebić Težer gotovo su domaćini u ovom svojevrsnom centru za promociju nauke i kulture. Kako nam je rekla, bitno je da se deca kroz igru, kao jedan od vidova učenja, upoznaju sa, primera radi, fizikom i hemijom, kako bi kasnije lekcije iz tih predmeta u višim razredima lakše savladali.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име