Nova rasveta i audio oprema, novo svetlo u gledalištu, nove zavese i scenska oprema, sanacija bine… Sve to će biti nabavljeno u Gradskom pozorištu Bečej zahvaljujući sredstvima sa konkursa Gradovi u fokusu Ministarstva kulture i informisanja.

Iako su se svebuhvatnim predloženim projekatom „Fokus-ište“ nadali znatno većoj sumi novca, lokalna samouprava u Bečeju zadovoljna je sa pet miliona dinara koliko joj je ovog puta opredeljeno za investiciono održavanje velike sale pozorišta.

-Pozorište godišnje poseti na desetine hiljada ljudi i rekao bih da su sredstva stigla u pravom trenutku, rekao je direktor Gradskog pozorišta Bečej Zdravko Petrović.

Konkursnu dokumentaciju u kojoj su pobrojali niz aktivnosti, od festivala, do izdavanja knjiga, preko dugo očekivanih radova na zgradi pozorišta, zajedno su pripremili opština Bečej, pozorište i kancelarija za mlade opštine Bečej.

Predsednik opštine Bečej obećao je da će iz budžeta opštine, nakon rebalansa biti izdvojen novac (1,6 miliona dinara) za sanaciju krova pozorišta, koji je u lošem stanju, kao i da će lokalna samouprava iznaći novac za sanaciju fasade zadužbine baronice Jović – zgrade opštine, koja je takođe bila predviđena sveobuhvatnim projektom, čime bi se rekonstrukcija centra Bečeja zaokružila.

Zgrada Gradskog pozorišta, smeštena u centru najveće potiske opštine, vapi za sanacijom, pa nadležni nastavljaju da konkurišu za ostatak novca koji treba usmeriti prvo u hidroizolaciju, a potom za sanaciju fasade zgrade koja je pod zaštitom države kao spomenik kulture.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име