Tradicionalna manifestacija „Dan lovačkog udruženja Bečej“ ušla je u drugu dekadu, jer je u subotu održana po 11. put.

Iako je ovoga puta program dešavanja bio nešto skromniji, lovačka fešta nije izgubila na kvalitetu, masovnosti i interesovanju sugrađana. U atraktivnom ambijentu oko Lovačkog doma u Donjem parku bilo je živo od samog jutra. Po podne pogotovo, jer se tada održavalo takmičenje u kuvanju gulaša od mesa jelena, a mogao je i da se kupi ukusan specijalitet po ceni od 300 dinara za porciju, što se ne može, baš, svaki dan.

-Mi smo prvi potpalili vatru, jer je trebalo već za ručak da pripremimo gulaš za prodaju sugrađanima. Mnogi su donosili posude i nosili kući ukusno jelo, a drugi su ovde u prirodnom ambijentu ručali. Gulaš je pripremljen od 65 kilograma jelenskog mesa i sve je sugrađanima, koji su u redu čekali, prodano za nepunih pola sata, vele kuvar Zoran Vladić i njegov asistent Kristian Marković.

Dodamo li da je iza Zorana Vladića kulinarsko iskustvo od 16 godina, pošto je radio u restoranu „Nada“, hotelu „Bela lađa“ i sada u restoranu „Mapamondo“, onda oni koji nisu degustirali specijalitet iz velikog kazana mogu da zažale.

Daleko više ih je bilo koji su se zadovoljili jelom iz takmičarskih kotlića.

Ukupno 27 kulinara se nadmetalo za što bolji plasman, a veliki prelazni pobednički pehar i drugi u trajno vlasništvo pripao je tandemu Saša Tašin i Petar Tuvegdžić.

Ovo je treći put zaredom da ovo društvo pobeđuje u kuvanju jelenskog gulaša u Bečeju.

Prvo je pobedio Petar, lane Saša, a  Petar je bio drugi, pa su odlučili da ove godine zajedno kuvaju i epilog je nova pobeda i, pored pomenutih pehara, nagrada u vidu odstrela srne. Drugo mesto osvojio je  Željko Njegovan i on je dobio, pored pehara, odstrel dva zeca, a osvajač trećeg mesta se nije pojavio na dodeli nagrada. Organizator je robnim nagradama sponzora darivao i one koji su po oceni žirija skuvali gulaš za plasman od četvrtog do šestog mesta. Specijalne nagrade uručene su najveselijem društvu, a to je bila ekipa Ćatino jato u kom su bili Bečejci i gosti iz Gajdobre, odnosno najelegantnijem društvu, ekipi Damskog lovačkog kluba Bečej.

Kad je prepodnevni program u pitanju, prvo je bila revija pasa sa rodovnikom, ali se pojavio samo kvartet kućnih ljubimaca i svako je u svojoj rasi osvojio nagradu. Istina, nešto kasnije su stigli novi psi, ali su na scenu već stupili predškolci crtanjem životinja i ptica na asfaltu i petočlane ekipe osnovaca u kvizu znanja o životinjama. Epitet pobednika od lane odrbranila je ekipa OŠ „Šamu Mihalj“, druga je bila škola „Zdravko Gložanski“, treća „Sever Đurkić“, a četvrta „Petefi Šandor“.

Na kraju konstatacija da je ovogodišnja fešta bečejskih lovaca protekla u željenom duhu, da je vreme poslužilo organizatora i druženje se nesmetano odvijalo, što je i bio osnovni cilj.

 

V. Jankov

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име