A 21 éves óbecsei Péter Lea nyerte meg a hétvégén megtartott Nemzeti VERSenyt a Nemzeti Színházban. Péter Lea versklipje Simon Márton Háromnegyed négy című műve, első verse Terék Anna Kunigunda útja, második verse Arany János A walesi bárdok című balladája volt. 

 

A döntőben a második helyen Csiha Marianna 32 éves halásztelki versenyző végzett, a harmadik helyet pedig a 17 éves hetényi (Szlovákia) Gál Réka Ágota szerezte meg. A verseny első három helyezettje a november végi Kaleidoszkóp VersFesztiválon a Váci Dunakanyar Színházban is fellép.

 

A Nemzeti VERSenyen a két virtuális elődöntő során a zsűri mellett a nézők is szavazhattak, így a Nemzeti Színházban zajló élő döntőben a zsűri és a nézők által közösen bejuttatott 23 versenyző versklipjét, vers- és balladamondását láthatta a közönség.

 

A magyar nyelv napja alkalmából meghirdtett szavalóversenyt második alkalommal szervezte meg a Magyar Versmondók Egyesülete és a Nemzeti Színház.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име