Ilustracija | Foto: Bačko Petrovo Selo
Ilustracija | Foto: Bačko Petrovo Selo

Petícióhoz gyűjtenek aláírásokat Péterrévén, miután a faluban megszűnik a kihelyezett rendőrőrs. A falu közbiztonsága eddig sem volt jó, és a lakosság attól tart, hogy ezek után a tél folyamán még több lesz a betörés.

Szabó Attila elmondása szerint a rendőrőrs felszámolása felbátorította a betörőket, közöttük azokat is, akik néhány nappal ezelőtt kiraboltak egy idősebb asszonyt, miközben téglákkal dobálták.

A MojBečej.rs portál korábban már cikkezett arról, hogy milyen közbiztonsági gondok vannak a faluban. Másfél hónappal ezelőtt, amikor kiderült, hogy megszüntetik a helyi rendőrőrsöt, szerkesztőségünk kérdéseket intézett az újvidéki rendőrség szóvivőjéhez, de többszöri megkeresésünk ellenére sem kaptunk választ.

Megkerestük az önkormányzat biztonsági tanácsának az elnökét, Nenad Tomaševićet is, aki azzal hárította érdeklődésünket, hogy a tanács a megelőzéssel és más dolgokkal foglalkozik, de rendőrségi ügyekkel nem. Amikor affelől érdeklődtünk, hogy lesznek-e képzések a faluban a biztonság növelése érdekében, annyit mondott: iskolai és internetes erőszakkal kapcsolatos, valamint drogmegelőzési projektjeik lesznek, de a rendőrség munkáját érintő projekteket nem terveznek.

 

Dragan Tošić polgármester elmondása szerint a péterrévei helyzetről tájékoztatták a belügyminisztert, a rendőrség igazgatóját, a tartományi kormányfőt és a tartományi képviselőház biztonságpolitikai bizottságát, és azt az ígéretet kapta, hogy a helyzet rövidesen megváltozik, és a falu nem marad rendőrőrs nélkül.

Péterrévei forrásunk azt is elmondta: a faluban a kora esti órákban járőröznek rendőrök, de az utcákon éjszaka és reggel is szükség lenne rendőrökre, mert a tolvajok leginkább olyankor támadnak.

Arról is találgatások folynak, hogy Bácsföldváron is megszűnhet a rendőrőrs, de ezzel kapcsolatosan sem kaptunk hivatalos tájékoztatást az illetékes rendőrségi szóvivőtől.

 

Medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „A közpénz átlátható útja: Transparetni put javnog novca“ koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi izneti u medijskom sadržaju nužno ne odražavaju stavove ministarstva

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име