Srđana Jovanović, inicijatorka peticije za renoviranje zabavišta u Bačkom Gradištu kazala je da je  peticija predata direktorici vrtića „Labud Pejović“ Magdolni Ferenc i na pisarnici opštine Bečej.

Direktorica Ferenc kaže da je pročitala zahteve u peticiji i da je uglavnom saglasna sa zahtevima roditelja, ali da su njihove mogućnosti ograničene.

–Postoje projekti za koje smo konkurisali kod Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine od 2007. godine. Ti projekti jesu prošli, ali još nisu realizovani. Iz Vlade Vojvodine smo dobili informaciju da u fondu para nema, tako da na njih u narednom periodu ne možemo da računamo. U opštini na nas nisu računali, a mi sami nemamo budžet za takve radove. Probaćemo da konkurišemo u saradnji sa opštinom Bečej kod Ambasade Japana, jer oni imaju konkurs za projekte za unapređenje energetske efikasnosti javnih ustanova, odnosno pomažu zamenu dotrajalih prozora i poboljšanje izolacije, rekla je Ferenc. Jovanović i još 399 meštana Bačkog Gradišta koji su potpisali peticiju još uvek čekaju odgovor lokalne samouprave na njihove molbe u vezi sa renoviranjem vrtića.

–Prozori pokrivaju velike površine i zato imamo velikih problema što su oni dotrajali. Deca tokom zime sede u jaknama. I u kupatilu prokišnjava i svuda su tragovi vlage i strahujemo da ne dođe do struje. Radijatore pridržavamo stolovima da ne padnu na decu. Kupatilo je tada rađeno za mnogo veći broj dece, ali nema potrebe danas da tamo imamo šest slavina i toliko toaleta. Treba promeniti to i staviti dva lavaboa, a ne da se deca povređuju na ovaj oštri, mi ga zovemo valov, pomenuli su zaposleni neke od većih problema koje treba menjati, ponovila je deo zahteva inicijatorka peticije Srđana Jovanović.

–  U vrtiću se koristi peć za grejanje koja je skromnih kapaciteta. Temperatura u objektu tokom zime bude oko 15 stepeni. To nije prijatno ni za decu ni za roditelje. Znam da će mnogi reći da je stiglo leto, ali treba razmišljati i o sledećoj godini. A što se tiče leta, deci ni tada nije baš prijatno jer prostor nije klimatizovan, a napolju deca nemaju gde da izađu i gde da se igraju. Veliki prostor koji bi trebao da bude igralište za decu je pokriven ogromnim korovom, navodi Jovanovićka, koja je i član Saveta roditelja. Ona napominje da ovo zabavište iz godine u godinu ima manje dece, a zbog ovakvih uslova će broj biti drastično manji jer će roditelji voditi decu u susedni Bečej, objašnjava majka dvoje dece.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име