Petícióval fordultak a bácsföldvári óvodások szülei az óbecsei önkormányzathoz, ebben azt kérik: mielőbb végezzék el az intézményben szükséges felújítási munkálatokat. A petíciót mintegy négyszáz szülő írta alá, és eljuttatták Ferencz Magdolnához, az óbecsei Labud Pejović Óvoda igazgatónőjéhez, valamint az önkormányzathoz is.

Állításuk szerint ugyanis a gyerekek télen kabátban ülnek a termekben, a nyári kánikulában klíma nélküli helyiségekben tartózkodnak, az udvaron pedig nincs hol játszaniuk. De emellett más gondok is aggasztják a szülőket.

– A gyermekem olyan régi, rossz játékokkal játszik, amelyeket még én használtam óvodáskoromban. Azóta gyakorlatilag semmi sem változott ebben a bácsföldvári intézményben – állítja Srđana Jovanović, az egyik óvodás anyukája, a szülők tanácsának a tagja. Elmondása szerint az óvodában kis kapacitású kályhával fűtenek, azzal télen mindössze 15 fokig lehet felfűteni a helyiségeket. Az alkalmazottak törölközőkkel próbálják meg szigetelni az ablakokat, és a törölközők akkor is hasznosnak bizonyulnak, amikor esőzésekkor beázik az épület.

A petíciót mintegy négyszáz szülő írta alá, és eljuttatták Ferencz Magdolnához, az óbecsei Labud Pejović Óvoda igazgatónőjéhez, valamint az önkormányzathoz is.

Ferencz Magdolna ugyan sok mindenben egyetért a szülőkkel, az óvoda anyagi lehetőségei azonban szűkösek, így a lehetőségeik is korlátozottak.

Ferencz Magdolna érdeklődésünkre elmondta: jelenleg folyamatban van egy pályázat megírása, amelyet az önkormányzattal közösen készítenek elő, és a japán nagykövetségre fogják benyújtani. A pályázaton a közintézmények energetikai hatékonyságára vonatkozó tervekkel lehet támogatásért folyamodni – az igazgatónő abban bízik, a japán állam támogatásával sikerülhet javítani az óvoda szigetelésén, és kicserélhetik a rossz ablakokat is.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име