Nije kao prethodnih godina, trećeg vikenda jula, već se danas 17. septembra, održava se Dan Bačkog Petrovog Sela. U Mesnoj zajednici najvećeg potiskog sela su zadovoljni kako protiče tradicionalna manifestacija, koja je nastala na temeljima ranije prepoznatljive višednevne manifestacije „Dani krastavaca“, rekao nam je predsednik Saveta mesne zajednice u Bačkom Petrovom Selu Aleksandar Tobdžić.

Raznovrsni program okupio je meštane i posetioce u centru sela, oko tezgi na pijaci, kao i na rukometnom stadionu. Kulinari su kutlače ukrstili kako bi skuvali najukusniji pileći paprikaš, a oko svakog kotlića našli su se i degustatori. Majstori kuvanja iz Bačkog Petrovog Sela taje recept za seoski paprikaš, ali ističu da bez mnogo ljubavi, nema ni ukusnog jela.

Ujedno je Dan sela i prilika da se oni koji žive van granica naše zemlje vrate na kratko i uživaju sa komšijama, prijateljima, rodbinom. Prijatno vreme i neuobičajeno visoka temperatura za drugu polovinu septembra pogodovali su druženju.

Rukotvorine, slatkiši, igračke i još mnogo toga našlo se na tezgama mesne pijace. Ni lokalni proizvođači meda nisu propustili, kao ni mnogi, da ponude svoj asortiman.

Fudbaleri Jedinstva iz Bačko Petrovog Sela od 16 sati igraju prvenstvenu utakmicu sa trenutnim liderom na tabeli iz Tomislavaca. Ta utakmica upotpunju sportski program i prava je poslastica za ljubitele fudbala. Dan Bačkog Petrovog Sela završava se večernjim rok koncertom i kasnijom žurkom, pod vedrim, još uvek letnjim, nebom.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име