Titulu najboljih kulinara ovogodišnjih „Petrovoselskih dana“ ponela je ekipa Kulturno – umetničkog društva „Lole“ iz Bačkog Petrovog Sela. Osim prvog mesta „lolama“ je pripalo i drugo mesto. I to nije sve, jer je prema odluci žiriji, salata od krastavaca pripravljena na njihov način zaslužila drugo mesto.

 Treće mesto u pripremanju pilećeg paprikaša zauzeo je Tibor Dosta. Varjače je na strelištu lovačkog udruženja ukrstilo pedesetak ekipa, a o najboljim kulinarima je žiri odlučivao na osnovu uzoraka kojih je pred njima bilo tačno 31. Pored toga, nadmetalo se i u pripremanju salate od krastavaca. Titulom najboljih u ovoj disciplini okitili su se Eva i Ištvan Kuruci, drugo mesto je, kao što je već rečeno, pripalo ekipi „Lole“, dok je treća ekipa Agro krug. Krčkala se u kotlićima i ovčetina, ali kuvari nisu izašli na megdan sa ovim delikatesom. Prve tri ekipe, u obe discipline, tačnije, one koje su kuvale pileći paprikaš dobile su nagrade u vidu kotlića, kuhinjskog pribora i još koječega, dok su najbolji u pripremanju salate dobili pakete začina.

Vašar i žurka na rukometnom stadionu

U toku je prodajna izložba na pijaci, u organizaciji Omladinske grupe „Mladi za Bačko Petrovo Selo“. Na tezgama se danas, umesto uobičajenih pijačnih artikala, mogu naći rukotvorine, predmeti pravljeni tehnikama starih zanata i razne zanimljivosti. Nakon što izlagači zatvore štandove, na susednom rukometnom stadionu počinje zabavni program, a predviđeni su performansi mažoretkinja, flamenka grupe, a kasnije i koncert sastava „Baraparti“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име