Manifestacija „Petrovoselski dani“ i ove godine traje dva dana, petak i subotu, 19. i 20. jula. Koncerti, kulinarska takmičenja, fudbalski susret, izložbe, zabava za najmlađe, sve je to deo onoga što je Mesna zajednica Osmi oktobar, uz pomoć lokalnih organizacija, pripremali sa proslavu sela, iako su sredstva bila prilično organičena.

 

 

Proslava u Bačkom Petrovom Selu počeće koncertom na rukometnom terenu u petak od 19.30 sati, a učešće su najavili kulturno umetnička društva iz opštine Bečej i okruženja. Od 22.30 sati u dvorištu Doma kulture biće organizovani „Disko veče“. Drugog dana proslave od 10 sati na strelištu Lovačkog udruženja startuje takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša i pripremanju salate od krastavaca. Istovremeno, i na istom mestu, članovi organizacije čobana iz sela kuvaće ovčiji paprikaš. Tokom takmičenja, do 17 sati, biće organizovane sportske igre, radionice za decu, uz naravno, narodnu muziku. Takođe od 10 sati, ali na terenu FK „Jedinstvo“, biće upriličen međunarodni fudbalski turnir za pionire. Od 16 sati počinje vašar na prostoru pijace, a manifestaciju zatvara koncert na rukometnom terenu od 20.30 sati na kojem će nastupiti MKD „Petefi Šandor“, mažoretkinje „Flamenko“ iz Sente, ansambl modernog plesa iz sela i grupa „Baraparti“ iz Ade. Deo dvodnevnog slavlja su i prateće manifestacije, izložba najboljih likovnih radova učenika OŠ „Šamu Mihalj“, izložba povodom sto godina postojanja FK „Jedinstvo“ i izložba ručnih radova, a sve to u velikoj sali mesne zajednice. U dvorištu Zemljoradničke zadruge „Tisa“ biće postavljena izložba starih poljoprivrednih alata i opreme.

U subotu vašar na pijaci

Prodajne postavke rukotvorina, predmeta pravljenih tehnikama starih zanata, kao i zanimljive izložbe kolekcionara su i ove godine deo manifestacije „Petrovoselski dani“. Omladinska grupa „Mladi za naše selo“ potrudila se da, pored interesantnog prodajno – izložbenog dela, koji je predviđen za subotu 20. jul, organizuje i prateće sadržaje na mesnoj pijaci. Najmlađi će tako moći da se zabave na toboganima, trambolinama, a pored toga, biće organizovan i bogat zabavni program. Zainteresovani izlagači mogu da se jave na 062 /899 – 04 – 97 i na backopetrovoselo@gmail.com, a prijave su u toku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име