Četvrta sednica SO Bečej u znaku kadrovskih promena | Foto: Ana Aćimov
Četvrta sednica SO Bečej u znaku kadrovskih promena | Foto: Ana Aćimov

Odbornici lokalnog parlamenta podržali su na minuloj 25. sednici odluku komisije za godišnje nagrade opštine Bečej za 2014. godinu. Ukupno sedam plaketa uručiće predsednik opštine Bečej Vuk Radojević na svečanoj sednici bečejske skupštine prvih dana avgusta.

Priznanje su dobile organizacije i pojedinci, i to za značajna ostvarenja u privredi, nauci, umetnosti, sportu i drugim oblastima, čija je delatnost, odnosno delo doprinelo privrednom i društvenom razvoju i ugledu najveće potiske opštine.

Udruženje „Umetničko takmičenje srednjoškolaca“, sa sedištem u Bečeju, nosilac je ovog piznanja zbog značajnog ostvarenja u umetnosti, odnosno društvenom razvoju i ugledu opštine Bečej u oblasti kulture. Ova organizacija već 47 godina uspešno organizuje regionalna umetnička takmičenja ne samo u Bečeju, već i u Senti, Novom Sadu, Subotici, Bačkoj Topoli, Kanjiži, Somboru i Zrenjaninu. Takmičenja, u kojima se srednjoškolci nadmeću u više kategorija umetnosti, kao što je recitacija, proza, dramski monolog, novela, humoreska, predstavljaju šansu za mlade za samodokazivanje, za korisno ispunjeno vreme, druženje i upoznavanja osoba sličnih interesovanja.

Priznanje je dobio i PIK Bečej AD Bečej u stečaju, jer je, kako je obrazloženo, jedno od vodećih pravnih lica u proizvodnji i preradi poljoprivrednih proizvoda i pokretačkoj snazi privrede na teritoriji najveće potiske opštine. Privredno društvo redovno učestvuje u podršci raznim kulturnim, sportskim i turističkim manifestacijama, a koje kroz održavanje hotela – dvorca Fantast i ergele, hotela Bela Lađa i sportskog jezera Ribnjak omogućuje da gosti naše opštine steknu dobra utisak i želju da se ponovo vrate.

Juliana Teleki nagrađena je za višedecenijsku borbu za otkrivanje istine o žrtvama pogubljenih u Srbiji u tragičnim dešavanjima 1944 -1945. godine i za ukidanje kolektivne krivice.

-Njene biografske knjige su osnov da se ne izaziva mržnja, niti osveta i da se kao zadnja mogućnost na ovaj način postavi spomen žrtvama racije.

Plaketa će biti uručena i Veri Ilić, medicinskoj sestri u Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“. Ilić je priznanje dobila, navodi se u odluci, za njen višegodišnji nesebičan i maštovit rad sa decom predškolskog uzrasta, ona ima sve karakteristike Meri Popins modernog doba i svojom pozitivnošću decu uči da je lako voleti svet oko sebe, piše u odluci.

Tu je i Žarko Radović, rukovodilac Kik boks kluba Bečej. On je, kako je inicijator naveo, svojim iskustvom, entuzijazmom i dobrim poznavanjem ove borilačke veštine uspeo da njegovi sportisti budu osvajači mnogih medalja na vojvođanskim, državnim, međunarodnim i evropskim prvenstvima.

Plaketu će dobiti Muzička škola „Petar Konjović“. Ta ustanova, kako je navedeno, predstavlja centar muzičke kulture opštine Bečej i koja sa mnogo sadržaja, dinamike podstiče decu da svoj muzički talenat prepoznaju, oblikuju i usavrše, a nekima i omoguće da im muzika postane profesija i životno opredeljenje. Učenici ove škole već dugi niz godina postižu značajne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima i takmičenjima.

Godišnja nagrade opštine Bečej za 2014. ide i Zoranu Popovu, generalnom direktoru „Linde gas Srbija“ AD Bečej. Inicijator je naveo da Popov prepoznaje i utiče na to da privredno društvo kojim rukovodi podrži, donira i sponzoriše brojne društveno – kulturne manifestacije i humanitarne akcije na teritoriji opštine Bečej i šire.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име