Lokalna samouprava u Bečeju želi spremno da dočeka momenat proglašenja Tise međunarodnom plovnom rekom. Već su usvojene pojedine opštinske odluke o korišćenju obale i vodenog prostora na teritoriji bečejske opštine.

Skupština opština Bečej nedavno je usvojila Plan mesta za postavljanje plovila na delu obale i vodnog toka Tise na teritoriji opštine Bečej. Na ovaj akt lokalna samouprava prethodno je tražila saglasnost od Javnog preduzeća „Vode Vojvodine“ i od Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture.

– Trebalo je uvesti. Nema reda, a nema ni plaže, kao što nemamo ni mesta za plivanje, čamce, rekla je na početku razgovora Edit Silađi, zamenica predsednika Skupštine opštine Bečej. Usvajanjem Plana uvodi se red, navodi Silađi dalje, i ističe da bez ovog dokumenta banju nije moguće graditi.

Podsetimo, u cilju pripreme novog Sporazuma, odnosno izmene prethodnog o plovidbi reke Tise formirana je radna grupe na nivou dve države, Srbije i Mađarske. Prvo zasedanje međunarodne radne grupe održano je u letos Budimpešti, a drugo ovih dana u Bečeju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име