Zdrava, ekološki osvešćena i društveno bogata zajednica koja podstiče održivi ekonomski razvoj, promoviše i poštuje multikulturalnost i obezbeđuje kvalitetne uslove života za svoje građane i građanke, sa sloganom Bečej – moj centar sveta, vizija je Plana razvoja opštine Bečej koji bi trebalo da važi do 2030. godine.

Tokom pripreme ovog strateškog dokumenta tokom prošle godine definisana su tri razvojna pravca za najveću potisku opštinu – održivi ekonomski razvoj u službi stvaranja boljih uslova za život i rad, zdrava, multikulturalna zajednica koja zadovoljava potrebe svih stanovnika opštine i održivi urbanistički razvoj za održivu budućnost.

Prioritetni ciljevi proizašli su iz analize stanje, a na prvom mestu su: Stvaranje povoljnog ambijenta za razvoj konkurentne privrede i povećanja zapošljivosti, podsticanje razvoja konkurentne poljoprivrede, razvoj održivog turizma i promocija turističke ponude. Prioritetni ciljevi u skladu su sa Agendom 2030 i Planom razvoja Autonomne pokrajine Vojvodine.

Javnoj prezentaciji Plana u okviru javne rasprave, osim redakcije portala MojBečej, nije prisustvovao niko. Kako smo saznali do četvrtka 9. maja nije bilo komentara, niti sugestija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име