Arhivska fotografija | Foto: Vlastimir Jankov
Arhivska fotografija | Foto: Vlastimir Jankov

Zahvaljujući entuzijazmu ovdašnjeg Planinarskog društva „Leson“, Bečejci će u subotu, 16. septembra, moći da se uključe u obeležavanje Svetskog dana pešačenja.

Istina, Svetska asocijacija sporta je, pre 23 godine, 15. septembra promovisala akciju „Svetski dan pešačenja“ s ciljem da se promovišu prednosti fizičke aktivnosti, što je podržala i Sveska zdravstvena organizacija povezujući je sa svojom globalnom inicijativom „Kretanjem do zdravlja“.

Bečejci sve realizovati dan kasnije zbog toga što je subota prikladniji dan za ovakve akcije.

-Naše društvo tim povodom, kao i većina gradova u Srbiji, organizuje šetnju s geslom „Šetaj, opusti se i uživaj!“, rekao nam je u ime Planinarskog društva „Leson“ Slavimir Caja Avramov.

Polazak je u subotu u 9 sati sa nove „Pogače“, a maršruta šetnje se kreće ulicom Uroša Predića do kraja, zatim se skreće levo na dolmu uz Veliki bački kanal, kod Šlajza će biti kraća pauza i organizovaće se predavanje o najznačajnijoj baštini našeg grada – kompleksu brodske prevodnice, popularnom Šlajzu, onda se nastavlja obalom Tise do kraja Izletišta, pa vraćanje nazad do nekadašnjeg „Fadipovog“ kampa, zatim preko dolme u Goranski park, pa pored „hrama sportova“ nazad do „Pogače“. Ukupno oko pet kilometra lagane šetnje.

U opuštenoj šetnji biće reči o aktivnostima bečejskog Planinarskog društva „Leson“, tradicionalnoj manifestaciji „Ravničarenje“ i mogućnosti da se učlani i bude aktivan u ravničarenju i planinarenju.

Nije na odmet istaći da će do kraja ovog meseca biti još jedna akcija, koja nesumnjivo promoviše značaj fizičke aktivnosti u očuvanju zdravlje. Reč je o jubilarnoj, desetoj po redu, akciji Društva za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej po imenu – „Bečejska staza zdravlja – Best 2017“, koja se organizuje poslednjeg septembarskog četvrtka. Tada će dijabetičari, ali preventivno i ostali sugrađani, moći da se uključe u tradicionalnu akciju i posle simbolične šetnje od „Pogače“ do hotela ili Šlajza i nazad besplatno izmere nivo šećera u krvi, visinu telesnog krvnog pritikla i merenjem visine i težine saznaju indeks telesne težine.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име