U toku je izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju pijace u Bečeju, a u međuvremenu Javno preduzeće „Komunalac“ Bečej na parking prostor izmešta štandove za prodaju.

Gradska pijaca u Bečeju je godinama u lošem stanju. Kupci, pa i sami prodavci imaju problema zbog rupa i betonskih ploča koje nisu nivelisane. Time je, navodi i direktor „Komunalac“ Željko Plavšić ugrožena bezbednost ljudi.

-Ovo je prilika da napravimo reda na pijaci. Do sada smo u više navrata plaćali odštete zbog telesnih povreda uzrokovanih padom i urušavanjem tezgi koje su prodavci stavljali van pravila, kaže on.

Prodavci će ubuduće moći da koriste samo štandove i stolove koje javno preduzeće postavi.

-Radovi će se odvijati u najmanje dve faze, jer prvo treba da se sanira atmosferska kanalizacija, zamene betonske ploče i da se sve ponovo asfaltira. Postoji mogućnost da se deo tezgi stavi pod krov, ali za sada nema konkretnog rešenja, rekao je Plavšić.

Od sledeće nedelje pijaca će funkcionisati na sadašnjom parkingu, dok će prodavci svoja vozila moći da parkiraju na stari deo pijace do početka radova.

Do tada prodavci će moći da prodaju samo sa štandova koje preduzeće postavlja, a krovove mogu da postave samo uz saglasnost.

 

Više u TV prilogu

1 KOMENTAR

  1. Prava istina je da prodavci masovno nisu uzimali tezge u zakup već samo plaćali dnevnu pijačarinu jer su imali dovoljno mesta. Sada su „saterani“ na mali(nedovoljan) prostor i prinuđeni da plate zakup (rezervaciju) koja je inače i povećana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име