Šezdesetosmogodišnji Stevan Popović iz Bačkog Gradišta peca od svoje pete godine i tvrdi da nikada manje nije bilo ribe u Staroj Tisi nego poslednjih godina.

 

– Otac me je vodio na pecanje na Staru Tisu kada je ona bila jako živa, od koje je živelo šest ribara privrednika. Moj otac je dnevno donosio po deset – petnaest šarana koje je hvatao na jednu pecaljku, kaže Stevan. Članovi Udruženja sportskih ribolovaca tvrde da u Javnom preduzeću „Komunalac” koji upravlja Parkom ostaju gluvi na njihove pritužbe.

– Na poslednjoj Skupštini našeg udruženja bilo je i pritužbi da pojedini čuvari prodaju ribu. Od upravnika Parka Lasla Balzama dobili smo odgovor da su plate čuvara male, tek 25 hiljada i da je to vid popune kućnog budžeta, tvrdi Kopić. – Slučajno sam u ranu zoru sreo čuvara, čiji pikap je bio pun mreža i riba. Kada sam ga pitao o čemu se radi rekao mi je da to dokazni materijal“, tvrdi Zoran Đuđić iz Novog Sada. U JP „Komunalac” kažu da su sve optužbe na nivou rekla – kazala i da se one vuku još iz vremena prethodnog rukovodstva. Na ove nove optužbe rekao sam da ako imaju bilo šta na račun čuvarske službe, ali samo uz dokaze.

Svi imaju mobilne telefone i mogu da sve snime ali, na žalost, za sve optužbe nisu doneli dokaze, tvrdi upravnik Parka prirode Laslo Balzam. Isto tako, kaže Balzam, uskoro će dobiti rezultate skeniranja vode, koje je obavio tim sa PMF-a a koji će potvrditi da je Stara Tisa bogata ribom, ali i planktonima zbog kojih je riba nezainteresovana za pecaroške mamke.

 

Izvor: RTV

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име