Osmi međunarodni plivački miting Sprint okupio je u Bečeju proteklog vikenda oko 200 plivača iz zemlje i regiona koji su se takmičili u muškoj i ženskoj kategoriji u disciplinama kraul, prsno, leđno, delfin i mešovito na 50 i 100 metara.

Domaćin ovog masovnog i tradicionalnog sportskog događaja na plivalištu u okviru Sportskog centra u Bečeju- Plivački klub Svim star zadovoljan je odzivom takmičara, ali i uspehom svojih mladih plivača.

– Ovakvi mitinzi su odlična prilika da proverimo spremnost i veštine najmlađe deca koja tek stiču iskustva. Naša deca, koja su veoma odana plivanju, imaju potencijala za velike rezultate, a naš klub ima i odlične trenere koji ih selektuju i kasnije regrutuju za dalje, još veće uspehe, kaže Nikola Kovačev, predsednik kluba.

Bečejci, nakon uspešno organizovanog mitinga i sa prvim mestom ekipno, budući da im je samo u jednoj disciplini izmakla medalja, a osvojili su ih ukupno 25, i to 11 zlatnih, šest srebrnih i osam bronzanih, već narednog vikenda ponavljaju ulogu domaćina i to ovog puta vojvođanskog prvenstva.

 

Opširnije u TV prilogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име