Mlada plivačica Nataša Kekić
Mlada plivačica Nataša Kekić

Bečejski plivači pobednici su Međunarodnog plivačkog mitinga „Bečejska zvezda 2018“.

Na ovom za Bečejce važnom plivačkom događaju, održan proteklog vikenda, učestvovalo je 307 plivača iz 23 kluba iz zemlje, ali i Rumunije i Banja Luke.

Klub domaćin nastupio je sa 45 plivača, a u izuzetno interesantnom petočasovnom nadmetanju uspeli su da se pokažu i dokažu u nekoliko disciplina.

Tako je ekipni pobednik „Bečejske zvezde 2018“ klub domaćin, sa osvojenih 15 zlatnih, 13 srebrnih i 10 bronzanih medalja. Bečejcima je kao ekipno najuspešnijem klubu pripao i veliki pehar, što je za nijansu izmaklo PK Vojvodina  iz Novog Sada, drugoplasiranom klubu, dok je treće mesto osvojio  Proleter iz Zrenjanina.

U redovima domaćina najspešniji u konkurenciji svojih vršnjaka su Ana Rebeka Nađnemedi, sa tri pobede i Ivan Pađan sa dva prva i jedno drugo mesto (2010. godište). Kod generacije 2007. Reka Varga je ostvarila tri pobede, kao i Nataša Kekić u konkurenciji 2005. godišta.  Štafeta 4×50 metara mešovito osvojila je drugo mesto.

Svi plivači iz kluba na ovom takmičenju popravljali su vremena i  uz dobar nastup u Temišvaru prethodnog vikenda 1. decembra, na prestižnom  mitingu gde učestvovali dobri takmičari plivačkih klubova iz Rumunije i Mađarske, gde  je osvojeno 26 medalja, a najbolje u generaciji bile su Reka Varga i Ana Rebeka Nađnemedi. Uspesi bečejskih plivača najavljuju odličnu formu za predstojeći Novogodišni miting u Novom Sadu.

 

Nataša Kekić odlična na Susretu zemalja centralne Evrope

Na Susretu zemalja centralne Evrope Bečejka Nataša Kekić je sa štafetom 4×200 slobodno osvojila drugo mesto u kategoriji juniori.

Osim zapaženog drugog mesta, Bečejka je u Novom Sadu plivala još i 400 metara mešovito, gde je završila na šestom mestu – vreme  5.20.04,  kao i 800 metara slobodno – vreme 9.48.05, gde je bila deveta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име