Zita Seke: Arhivska fotografija
Zita Seke: Arhivska fotografija

Takmičarke PVK Bečej Zita Seke, Nataša Kekić, Aleksandra Kobilarev i Jovana Ječanski postigle su odlične rezultate na minulom Međunarodnom plivačkom mitingu „Evropa 2017“ u Novom Sadu, u konkurenciji 522 plivača iz 27 klubova i četiri zemlje – Hrvatska, Rumunija, BiH i Srbija.

Zita Seke je bila prva na 200 metara kraul i 200 metara mešovito i druga na 100 metara kraul i u ukupnom plasmanu šesta plivačica takmičenja.

Nataša Kekić plasirala se na prvo mesto u trci na 400 metara kraul i na 200 metara kraul,  dok je bila druga na 200 metara mešovito i 200 metara leđno.

Aleksandra Kobilarev trijumfovala je na 400 metara kraul, a uspela je i da stigne treća na 100 metara prsno i 200 metara mešovito, dok je Jovana Ječanski bila treća na 400 metara kraul. Bečejke su tako ekipno zauzele 10. mesto po medaljama. Na ovom mitingu za najbolju u konkurenciji 227 plivačica, izabrana je iz Bečeja koja nastupa kao ćlanica PK Vojvodina Jelena Ječanski sa zbirom 2.143 boda iz tri otplivane discipline.
U narednom periodu je prvenstvo Vojvodine koje će biti za sve plivače u Somboru krajem februara, a potom plivački miting u Bečeju „Star 2017“, 18. februara u sportskom centru, a prve trke počinje u 10 sati.

Dodajmo da je članica kadetske reprezentacije Srbije u plivanju, još uvek pionirka, Zita Seke pred kraj godine proglašena za sportistkinju godinu opštine Bečej.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име