Bečejski plivači odlično su se pokazali na minulom Otvorenom prvenstvu Srbije održanom prošlog vikenda u Beogradu, gde je učestvovalo ukupno 482 plivača iz 54 kluba, sa gostima i Kazahstana, Belorusije, Turske i Makedonije.

Krenimo redom.

Zita Seke je kod mlađih juniorki osvojila prvo mesto na 200 metara mešovito, kao i na 50, 100 i 200 metara kraul, dok je bila druga na na 50 i 100 metara delfin. To je ujedno i odličan plasman Sekeove za predstojeći četvoromeč (Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije) u okviru reprezentaciju Srbije koji se održava sledećeg vikenda u Banja Luci. Izuzetan uspeh je postigla i Jelena Ječanski osvojivši apsolutno prvo mesto u disciplinama 100 i 200 metara leđno i štafetama 4×200 metara kraul i nacionalni apsolutni rekord u 4×100 metara mešovito sa plivačicama iz PK Vojvodina, kao  drugo mesto na 50 metara leđno i status seniorskog reprezentativca Srbije za predstojeći četvoromeč.

Nikola Ratkov isplivao je odlično deonicu 800 metara kraul i bio je najbolji junior pravo nastupa za selekciju Srbije. Čaba Silađi je bio ubedljivo najbolji takmičar prvenstva Srbije po bodovima u disciplinama 50 metara i 100 metara prsno, ostvarivši pobede u obe discipline.

Tamaš Farkaš je bio drugi na deonici 1.500 metara kraul i 800 metara kraul i time zaslužio plasman u reprezentaciji Srbije. Jovana Đurić dominirala je na 1.500 metara kraul i osvojila prvo, kao i treće mesto na 800 metara kraul.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име