Jelena Ječanski, plivačica iz Bečeja, koja trenutno nastupa za novosadski PK „Vojvodina“, stigla je prva na cilj u trci od pet kilometra na nedavno održanom Plivačkom maratonu Ada – Međica u Beogradu.

Drugo mesto u ženskoj konkurencije pripalo Mini Mastilović iz Beograda, dok je treća bila Jovana Ječanski, članica PVK „Bečej“. Na maratonu su dobre rezultate u kategorijama ostvarili Bečejci Dragan Živković, Svetozar Đuričin, Karolina i Čongor Tot Hasnoši. Bence Balzam, član Maraton Bačka Topola, takođe iz Bečeja, bio je apsolutni  pobednik kod muških plivača na deonici od pet kilometra.

Zapaženi uspeh na deonici od 2,5 kilometra ostvario je Erik Pešti koji je osvojio apsolutno prvo mesto uz prigodne poklone i pehar organizatora. Inače, na prestižnom takmičenju u Beogradu učestvovalo je  87 plivača. Plivači iz Bečeja se ne odmaraju mnogo, jer u nedelju 16. jula sledi maraton u Apatinu. Pored toga, ovog vikenda na Svetsko prvenstvo u Mađarsku putuju Tamaš Farkaš i Jelena Ječanski koji će plivati, od 16. do 20. jula, na deonicama od pet i 10 kilometara.

Dakle, i ove godine nema odmora za bečejske plivače, jer je gust raspored takmičenja i ovog leta.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име