Uspešna mlada plivačica Jovana Ječanski
Uspešna mlada plivačica Jovana Ječanski

Kako su to činili i tokom sezone, bečejski plivači uspešni su bili i na poslednjoj trci na Međunarodnom plivačkom maraton na Srebrnom  jezeru  2018 koji je održan proteklog vikenda.

Na deonici od tri kilometra neprikosnoveno prvi je bio Tamaš Farkaš kod muškaraca, dok je Jelena Ječanski pobedila kod žena. Inače, na maratonu je učestvovalo blizu 100 plivača iz  Mađarske, Makedonije i Srbije.

Po završetku takmičenja, nakon održanih 20 kola, proglašeni su i najbolji plivači maratonskog plivanja u Srbiji.

Prvo mesto po bodovima osvojila kod devojaka Jovana Ječanski iz PK Svim Star iz Bečeja, a kod muških takmičara Aleksa Duduković iz PK Feniks iz Sombora.

Kod mladih takmičara do 15 godina Bečejac Erik Pešti je bio ukupno treći, a njegova klupska drugarica Reka Varga prva u konkurenciji do 12 godina i peta apsolutno u plasmanu.

Karolina Tot Hasnoši, Bečejka koja trenutno pliva za PK Maraton završila je na trećoj poziciji.

Što se daljih uspeha Bečejaca tiče, oni su sledeći: Dragan Živković je bio prvi u konkurenciji od 55 do 59 godina, Svetozar Đuričin drugi( nastupaju za PK Maraton iz Bačke Topole), dok je Igor Omaljev iz PK Svim Star (od 35 do 39 godina) prvi.

Najbolji predstavnici plivačkog maratonskog sporta iz Srbije na međunarodnoj plivačkoj sceni u toku 2018. godine, nagrađeni peharima i poklonima su Tamaš Farkaš i Jelena Ječanski.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име