Zita Seke: Arhivska fotografija
Zita Seke: Arhivska fotografija

Na Prvenstvu Srbije u plivanju u Novom Sadu bečejski plivači su, u konkurenciji od 395 takmičara iz 43 kluba, među kojima su i gosti iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije, ostvarili dobre rezultate. Najuspešnija iz bečejskog kluba je bila Zita Seke sa osvojenih pet prvih mesta i četiri nacionalna rekorda do 14 godina u disciplinama 50 metara i 100 metara kraul, 100 metara delfin i 100 metara mešovito. Sekeova je prošlog vikenda proglašena za najbolju juniorku na Prvenstvu Srbije.

Nataša Kekić je isplivala svoje najbolje rezultate u disciplinama 200, 400  i 800 metara kraul.

Treba pomenuti da je Nikola Ratkov iz Bečeja sada član PK Vrbas proglašen za najboljeg juniora i apsolutnog pobednika na 1.500m kraul. Čaba Silađi je bio neprikosnoven na 50  i 100 metara prsno, kao  i Jelena Ječanski na 50, 100 i 200 metara leđno, nastupajući za PK Vojvodinu, dok je još jedna Bečejka, Jovana Đurić bila je najbža na 800 i 1.500 metara kraul i po bodovima druga u apsolutnom plasmanu.

Predstojećeg vikenda Nataša Kekić će pokušati da obori rekord u disciplini 200 metara kraul na mitingu Feniks 2017.

Mlađi članovi bečejskog kluba su nešto ranije u Rumuniji, u Temišvaru, bili odlični reprezenzti na takmičenju. Ana Rebeka Nađnemedi se vratila sa tri prva mesta, a  osvajači medalja još su bili Vanja Stepanov, Kornel Ferenc, Jovana Srdanov i Reka Varga.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име