Zita Seke: Arhivska fotografija
Zita Seke: Arhivska fotografija

Najuspešnija plivačica kadetske reprezentacije Srbije Bečejka Zita Seke osvojila je dve srebrne medalje na Mediteranskom kupu, koji je održan na Malti 24. i 25. juna. Seke je u velikoj konkurenciji plivačica iz 13 zemalja osvojila dve srebrne medalje, u disciplini 50 metara kraul sa novim nacionalnim rekordom Srbije u vremenu 26,88 i 100 metara kraul, gde je ispred nje bila plivačica Izraela.

Pored toga, bečejska plivačica je isplivala četvrto vreme u disciplini 100 metara delfin i 200 metara kraul u veoma jakoj konkurenciji plivačica iz Italije, Francuske, Grčke, Izraela, Alžira, Turske, Bugarske, Malte, Maroka, Tunisa…

Reprezentaciju Srbije imala je četiri predstavnika na takmičenju, a pored dve srebrne medalje, osvojena je i bronzana medala na 100 metra delfin stilom, što je uspeh mladog Uroša Đokovića iz Partizana.

Naredni nastup na međunarodnom nivou za koje je Seke ostvarila norme i pravo predstavljanje Srbije je od 25. do 30. jula na Evropskom prvenstvu mladih „EYOF 2017” koje se održava u Đeru u Mađarskoj, a pored trofejne plivačice nastupiće još četiri plivača u reprezentaciji, dok je trener selekcije Srbije Jovan Ječanski.

Na Svetskom kupu u Portugaliji – Setubal, gde se plivala 10 kilometara u otvorenom moru, protekle subote,  reprezentativka Srbije Jelena Ječanski je isplivala pomenutu deonicu u vremenu  jedan čas i 49 minuta i zauzela 32. mesto, dok je Tamaš Farkaš u veoma hladnoj vodi u poslednjem krugu na devet kilometara zastao. Izuzetno teški uslovi, najviše zbog strujanja vode, na ovom takmičenju novo su iskustvo za takmičare pred Svetsko prvenstvo u Budimpešti koje će Farkaš i Ječanski plivati od 20. do 24. jula ove godine.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име