Natasa Kekić | Arhiva
Natasa Kekić | Arhiva

Nataša Kekić, plivačica bečejskog kluba, ostvarila je zapažene rezultate na minulom Gran priju u Zrenjaninu. Trinaestogodišnja Bečejka, briljirala je u disciplini 400 metara kraul u finalu, gde je bila četvrta sa 680 fina bodova.

Kekićevoj je to donelo poziv u reprezentaciju Srbije, dok je isti plasman ostvarila i na 800 metara kraul, 200 metara kraul, u apsolutnom plasmanu gde su nastupile i seniorke.

Bečejka plivačica ima osvojenih pet medalja do 14 godina – prvo mesto na 200 metara kraul i 200 metara mešovito, kao i tri srebrne na 400, 800 metara kraul i 100 metara mešovito, takođe do 14 godina.

Svojim dobrim nastupima na ovom takmičenju, kao najmlađa, ostvarila je ulazak u kadetsku reprezentaciju Srbije za Centralno evropsko prvenstvo, koje je krajem sledećeg meseca u našoj zemlji.

Pored Kekićeve, u Zrenjaninu je nastupila i Reka Varga koja je plivala svoje do sad najbolje rezultate na 200 i 400 metara kraul. Jedanaestogodišnoj plivačici iz Bečeja je ovo takmičenje poslužilo najpre za sticanje iskustva.

Jelena Ječanski i Čaba Silađi koji nastupaju za PK Vojvodina u apsolutnom plasmanu trijumfovali su u svojim disciplinama. Ječanska je pobedila na 100 metara leđno, kao i Silađi na 100 metara prsno.

Prestižno takmičenje okupilo plivaće iz Turske, Alžira, Italije, Slovenije, Mađarske, Bugarske, Grčke, Makedonije, BiH…

Bečejski klub se sprema za Međunarodni miting u Temišvaru gde će nastupiti sa 20 takmičara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име