Plivanje: Novi značajni rekordi Tamaša Farkaša na putu do Tokija

1
312
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Plivač Tamaš Farkaš postigao je novi nacionalni rekord Srbije na pet i 10 kilometara.

Farkaš je na Državnom prvenstvu Mađarske, u trci na pet kilometara, gde mu je konkurencija bila i više nego jaka, zauzeo treće mesto sa vremenom 0,55:05,14, čime je pokazao da je u izuzetnoj formi. Prethodno je odlično plivao na 10 kilometara, ali je i u završnci trke izgubio treće mesto sa četiri sekunde zaostatka. Međutim, postigao je vreme 1,53:38,05, što je novi nacionalni rekord u bazenu na 10 kilometara.

Tamaš Farkaš pokazuje da plivanje na otvorenim vodama ima veliku budućnost u Srbiji, kažu iz Saveza za daljinsko – maratonsko i masters plivanje Srbije.

– Kao takmičaru koji se opredelio za ovaj sport treba mu omogućiti odgovarajući tretman i uvažavanje. Omogućiti mu da ide na što veći broj međunarodnih takmičenja za sticanje što većeg iskustva u plivanju na otvorenim vodama. Sve to iziskuje i više odgovarajućih priprema. Samim tim bi ušao u režim adekvatne forme za kvalifikacione trke za Olimpijske igre Tokio 2020, navode iz Saveza za daljinsko – maratonsko i masters plivanje Srbije.

Iz matičnog saveza plivača poreklom iz Bečeja kažu da njegov dalji napredak zahteva konstantno dnevno praćenje, kako u stručnom, tako i u finansijskom pogledu.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.