Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić i sportski direktor PVK Bečej Nikola Kovačev sa plivačima Rekom Varga i Stefanom Nićinim
Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić i sportski direktor PVK Bečej Nikola Kovačev sa plivačima Rekom Varga i Stefanom Nićinim

Iako su ispunili normu i izborili pravo učešća na Evropskom juniorskom prvenstvu na otvorenim vodama u dužini 5.000 metara u Francuskoj, konkretno u Parizu s plivanje u Seni, postojala je neizvesnost da li će mladi bečejski plivači Reka Varga (14) i Stefan Nićin (15) biti učesnici kontinentalne smotre.

-Deca jesu izborila pravo, ali Savez za daljinsko i maratonsko plivanje nema sredstva da im omogući učešće na atraktivnom takmičenju, uz napomenu da mogu da idu ako klubovi  plate putovanje i smeštaj. Brzo smo reagovali i zahvalni smo predsedniku opštine Bečej Draganu Tošiću što je prihvatio da lokalna samouprava finansira odlazak naša dva plivača na renomirano takmičenje, rekao nam je sportski direktor PVK Bečej zadužen za sektor plivanja Nikola Kovačev.

Trener Milan Đurić sa svojim učenicima Rekom Varga i Stefanom Nićinim
Trener Milan Đurić sa svojim učenicima Rekom Varga i Stefanom Nićinim

Plivači su, takođe, zahvalni što se klub zauzeo za njihov odlazak u „grad svetlosti“, ali i predsedniku opštine što je prepoznao njihovu žarku želju da tamo ne idu turistički, već da na najbolji mogući način predstavljaju grad i Srbiju. Obećavaju da će pružiti maksimum u vodi Sene.

-Podržavamo svaki uspeh naših sugrađana, pogotovo mladih, jer je to afirmativno za grad i državu. Želimo deci uspešan nastup i nove uspehe u svojim sportskim karijerama, dodao je predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

Savez za daljinsko plivanje je pre mesec dana organizovao prvo kvalifikaciono takmičenje u Somboru, a sve je ponovljeno pre nedelju dana u Bačkoj Topoli.

-Reka Varga i Stefan Nićin su vredno trenirali i epilog toga je plasman na Evropsko juniorsko prvenstvo. Pravo da učestvuju na kontinentalnoj smotri izborila su još po dva takmičara iz Valjeva i Kragujevca i jedan iz Novog Beograda, saznali smo od trenera bečejskih plivača Milana Đurića.

Na kraju prijema u Gradskoj kući Bečej, trener vaterpolista Bečeja Goran Krstonošić je izrazio zadovoljstvo, jer se stiče utisak da je plivački sektor PVK Bečej pomalo u zapećku u odnosu na vaterpolo, a ovim se potvrđuje da u klubu cene odlične rezultate svojih plivača.

1 KOMENTAR

  1. Želim srećan put i uspešno takmičenje našim plivačima. Velika stvar za Srbiju , Bečej i PVK Bečej. Naši dragi plivači i trener su pokazali svoju ozbiljnost kada su spremni za ovako velika takmičenja. Hvala upravi PVK Bečej i opštine Bečej što imaju sluha za primernu omladinu.
    P.s. : Nisam iz Bečeja , iskreno se divim ovako lepim vestima .

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име