Tamaš Farkaš j
Tamaš Farkaš j

Plivač iz Bečeja Tamaš Farkaš osvojio je prvo mesto na najdužem maratonu koji se pliva u Srbiji, maratonu na Savi u Šapcu dužine 19 kilometara.

Bečejac je uspeo da, u konkurenciji od 18 plivača iz Češke, Italije, Bosne i Hercegovine, Rusije i Srbije, na temperaturi vode visine 29 stepena Celzijusovih, prvi završi trku u vremenu od dva sata i 48 minuta.

Od mesta Jarak do Šapca plivalo je pet plivača iz Bečeja, po pravilima pratnje sudija i čamaca uz Fina propise. Pored Farkaša, plivač Bence Balzam uspeo je da u finišu trke bude drugi ispred plivača Češke u vremenu dva sata i 57 minuta.

Kod devojaka pobedila je eminentna reprezentativka iz Češke Lenka Šterbova, inače učesnica svih velikih takmičenja u svetu, dok je treće mesto vodećoj plivačici u SRB Open kupu za 2017. godinu Jovani Ječanski, koja je na cilj stigla za tri sata i 11 minuta, ispred plivačica iz Italije i Češke. Sa velikom borbenošću je plivala i Karolina Hasnoši Tot, čije je vreme tri sata 59 minuta.

Peti bečejski plivač Čongor Tot Hasnoši prekinuo je trku na 11. kilometru maratona.

Bečejska plivačica Reka Varga je bila prva na mitingu Delfin kup u Adi, u disciplini 50 metara delfin, dok je na 50 metara kraul bila treća.

Osvajači medalja na mitingu u Adi bili su i Ana Rebeka Nađnemedi sa osvojene dve medalje u disciplini 50 metara prsno – drugo mesto i treće na 50 metara kraul, Jovana Srdanov bila je treća na 50 metara leđno, a Boris Mrkšić treći na 50 metara kraul.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име