Dugo očekivana rekonstrukcija puta Bečej – Bačko Petrovo Selo počela je danas (16. avgust).

Ljudstvo i mašine izvođača radova „Bačka put“, po nalogu investitora JP „Putevi Srbije“, u saradnji sa lokalnom samoupravom, počeli su danas rekonstrukciju puta Bečej – Bačko Petrovo Selo u dužini od 2,1 kilometra. Investicija je vredna oko 55 miliona dinara, a iz JP „Putevi Srbije“ najavljuju da bi trebalo da bude završena za oko dva, do tri meseca, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Dragan Tošić, predsednik opštine Bečej, izrazio je zadovoljstvo, početkom radova na rekonstrukciji ovog puta.

– Nastavljamo sa infrastrukturnim radovima u našoj opštini, kao što smo to radili i prethodne tri godine. Podsetiću vas da smo 2012. godine renovirali veći deo te deonice, sada radimo deo puta Bečej – Bačko Petrovo Selo u dužini od 2,1 kilometar koji je u lošem stanju i kada bude završena taj putni pravac će biti bezbedan za saobraćaj. Sve se to nadovezuje na ono što smo već uradili, rekonstruisanu ulicu Petrovoselski put do bivšeg „Trikoteksa“, pa dalje preko sređene Pionirske, mosta na DTD kanalu, kružnog toka, ili na drugu stranu preko novog „Sojarskog“ puta i renoviranog „Srbobranskog“ puta. Planova ima još mnogo, a cilj u ovoj sferi ostaje isti – da u našoj opštini ne bude blatnjavih i opasnih puteva, rekao je Tošić.

Inače, na delu puta Bečej – Bačko Petrovo Selo, prema informacijama iz JP „Putevi Srbije“, u toku je sečenje, skidanje i kopanje slojeva puta po strani, a radiće se nova podloga, grebanje starog asfalta po sredini, izravnavajući sloj, dva nova sloja asfalta…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име