Građani opštine Bečej od prošlog petka (21. oktobar) u Domu zdravlja Bečej mogu da se vakcinišu protiv sezonskog gripa. Vakcina ima dovoljno, u centralnom objektu, ali i svim ambulantama doma zdravlja Bečej.

Prema rečima Aleksandre Novčić, lekarke Doma zdravlja Bečej, količine vakcina planirane su u odnosu na broj prošle godine, ima ih oko 800, i ne bi trebalo da ih manjka.

Vakcinacija se preporučuje i drugim rizičnim grupama ljudi, a to su trudnice u drugom i trećem trimestru, u dogovoru sa ginekologom, te svi oni koji su u kontaktu sa većim brojem ljudi. Međutim, postoje i oni građani koji ne smeju da se vakcinišu, objašnjava doktorka Novčić.

-Princip vakcinacije je sledeći – pacijent koji želi da se vakciniše dođe kod izabranog lekara, gde se obavi pregled i ukoliko to okolnosti dozvoljavaju pacijent se odmah vakciniše. Osobe koje ne mogu da se vakcinišu su one koje su alergične na neke od komponenti vakcine, recimo, na jaja, mlađi od šest meseci, kao i oni koji imaju temperaturu, ističe naša sagovornica.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име