Predstavom „Alisa u zemlji čuda“ u izvođenju dece iz Predškolske ustanove „Labud Pejović“, danas (9. maj) je počeo Međunarodni festival scenskog stvaralaštva za decu i mlade, 57. po redu Majske igre. U dupke punoj sali Gradskog pozorišta bilo je i više nego veselo, šareno i svečano, a „glumci” su se svojim vršnjacima i vaspitačima predstavili u odličnom svetlu. Bilo je tu, pored vaspitača, i starijih koji su takođe uživali u predstavi i atmosferi.

 

Prisutnima su se obratili Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej, Andrea Galgo Ferenci, članica Opštinskog veća za obrazovanje, kulturu i civilne organizacije i Magdolna Ferenc, direktorka ustanove „Labud Pejović”.

Pored dece iz najveće potiske opštine, deo današnjih performansa bili su i dečaci i devojčice iz Novog Sada, Novog Bečeja, Kanjiže, Sente, Bača i Subotice. Izložba najboljih plakata koji su stigli na konkurs za idejno rešenje plakata za Majske igre biće postavljena od 17 sati u Galeriji „Krug“. Treba reći da je organizacini odbor festivala odlučio da je pobednica na konkursu za idejno rešenje plakata za ovogodišnje Majske igre Jefimija Kocić iz Niša. Njoj je tom prilikom pripala novčana nagrada u iznosu od 10.000 dinara.

Inače, svečano, odnosno zvanično, otvaranje festivala i defile su predviđeni za ponedeljak (12. maj) u 17 sati na Pogači. Tokom ovogodišnjih Majskih igara gledaoci će imati prilike da vide 12 predstava, ali i bogat propratni program.

Međunarodni festival scenskog stvaralaštva za decu i mlade progam 57. Majskih igara (takmičarski deo)

Ponedeljak, 12. maj

17.00 – Ceremonija svečanog otvaranja festivala na trgu

18.30 – Dom kulture Crvenka, Pozorište „Stevan Sremac“, Milena Bogavac „Pola-pola“ Režija: Zoran Radulović (predstava za omladinu)

Utorak, 13. maj

12.30 – JU Katolički školski centar „Sv. Franjo“ Opća gimnazija, Tuzla, Bosna i Hercegovina, Sofoklo „Antigona“ Režija: Ivana Milosavljević (predstava za omladinu)

16.30 – Škola glume Kreativnog centra GP Bečej, Igor Bojović (adaptacija) „Bajke mog detinjstva“ Režija: Mirjana Kolundžić Kuzmanović (predstava za decu)

18.30 – Dramski studio mladih Gradskog pozorišta Bečej, Georg Bihner „Leons i Lena“ Režija: Igor Pavlović (predstava za omladinu)

Sreda, 14. maj

10.00 – Kamerna scena „Miroslav Antić“ Sanja Rodić Janković „Priče iz Merlinovog zamka“ Režija: Olivera Utornik (predstava za predškolski uzrast)

12.30 – Dramski studio Doma omladine Kragujevac, Grupa autora „Svinjograd“ Režija: Jovana Mišković i Đorđe Đoković (predstava za omladinu)

16.30 – Gradsko pozorište Smederevska Palanka, Miloš Milošević „Kako su se volele dve žabe“ Režija: Rade Mihailović (predstava za decu)

Četvrtak, 15. maj

10.00 – Kreativni centar i studio „Gartel“ Sremska Mitrovica, Ljubivoje Ršumović „U cara Trojana kozije uši“ Režija: Gordana Lukić (predstava za decu)

12.30 – Gradsko pozorište Ruma, Dramski studio – omladinska scena, Grupa autora „Kad je Petar Pan sreo Kristijanu F“ Režija: Zoltan Fridman (predstava za omladinu)

16.30 – COTK TENT Obrenovac, Duško Radović (po motivima) „Gusarski san“ Režija: Marija Medenica (predstava za decu)

Petak, 16. maj

10.00 – MMK Népkör „Fabula Rasa Színjátszó Grund” Subotica, Tasnádi István „Rovarok” Režija : Greguss Zalán, Ralbovszki Csaba (predstava za omladinu)

12.30 – Gradsko pozorište, Jagodina, Predrag – Peđa Trajković „Kad je džungla, nek je sa muzikom“ Režija: Petar Mitić (predstava za decu)

17.00 – Zatvaranje festivala i proglašenje pobednika

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име