Tokom 63. po redu festivala scenskog stvaralaštva dece i mladih „Majske igre“ publika će moći da pogleda 10 predstava u dve kategorije.

Čuvene „Majske igre“ svečano su otvorene danas, predajom ključeva Bečeja deci. Pre toga su publiku zabavili klovnovi Cici i Mici, a duo ni ovog puta publiku nije ostavio ravnodušnom.

Festivalski deo počeo je izvedbom predstave domaćina, dečjeg dramskog studija Gradskog pozorišta Bečej, „Kako su postale ružne reči“, koju je po tekstu Duška Radovića režirala Aneta Tucakov.

-Od Subotice do Paraćina imamo različite ansamble, a najlepše na ovom festivalu je što deca i mladi mogu da se druže i da gledaju jedni druge, rekao je direktor Gradskog pozorišta Bečej Zdravko Petrović.

Uloga žirija nije laka jer se ocenjuje rad dece, pa pristup žirija mora imati izraženu pedagošku crtu, ističe Aleksandar Gajin.

Ovogodišnje Majske igre imaće u takmičarskom delu deset predstava, po pet u kategoriji za decu i omladinu, a odluku o tome ko će dobiti prestižnog „Zlatnog paža“ i ostale pojedinačne nagrade odlučiće stručni žiri u sastavu: rediteljka Sonja Petrović i glumci Aleksandar Gajin i Silvija Križan, odnosno tročlani dečiji žiri.

Ovogodišnje majske igre zatvaraju se u petak kada je u 15 sati zakazana dodela nagrada, a u čast nagrađenih muzičko pozorišna grupa „Alice in WonderBand“ izvešće predstavu „Cvrčak i Mrav na rođendanu“, koja je nastala u kooprodukciji Gradskog pozorišta Bečej i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade Bačka Palanka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име