Predajom ključeva Bečeja u ruke dece, simboličan čin kojim se godinama unazad otvaraju Majske igre, a potom i predstavom „Ružno pače“ Školice glume Gradskog pozorišta Bečej, svečano je počelo novo izdanje tradicionalnog festivala.

Među članovima žirija, koji će ocenjivati ukupno 13 predstava u dečjoj, odnosno omladinskoj selekciji, jeste i Hana Selimović, glumica glumica Narodnog pozorišta u Beogradu, sa kojom smo razgovarali o načinu ocenjivanja predstava. Ona je istakla da će se žiriranje u dve selekcije svakako razlikovati, ali da će se kod svih gledati koliko je igranje za glumce važno, raskošno, kako tretiraju temu koja je zadata.

Na 61. Međunarodni festival scenskog stvaralaštva dece i mladih „Majske igre” pristiglo je tačno 50 prijava iz Srbije, BiH, Hrvatske, što je rekordan broj do sada.

Svečano zatvaranje će biti u petak, 18. maja, od 16 sati, kada će se u čast nagrađenih odigrati predstava „Papirni“ iz Smederevske Palanke.

Međunarodni festival scenskog stvaralaštva dece i mladih „Majske igre” osnovan je dаleke 1958. godine. Reč je o nаjstаrijoj smotri drаmskog stvаrаlаštvа mladih u regionu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име