Učenici i nastavnici Ekonomsko-trgovinske škole u Bečeju su na redovnom zimskom raspustu, ali je u ovoj školi radna atmosfera, jer je počela realizacija letos najavljenog posla uređenja dvorišnog prostora.

-Čekali smo školski raspust, kako bi bezbednost prilikom uklanjanja postojećih stabala i podizanja betonskih staza bila zagarantovana. Realizacija projekta vrednog 5,8 miliona dinara, od čega smo iz pokrajinskih izvora dobili 4,6, a iz opštinske kase 1,2 miliona dinara, počela je 27. decembra i sve bi trebalo da bude gotovo za 60 radnih dana. Kako je zimski period, mnogo toga zavisi od vremenskih uslova, ali je sigurno da ćemo novu generaciju učenika naše škole dočekati u potpuno novom dvorišnom ambijentu. Podsetila bih da je letos završena rekonstrukcija dvorišne zgrade, čekana deceniju i po, čime smo stvorili optimalne uslove za nastavu, a sadašnjim radovima obezbeđujemo deci uslove u vreme pre početka nastave i za vreme odmora, saznali smo od direktorke Ekonomsko-trgovinske škole u Bečeju Gordana Kovačev.

Sve je spremno za dalje uređenje dvorišnog prostora | Foto: Vlastimir Jankov
Sve je spremno za dalje uređenje dvorišnog prostora | Foto: Vlastimir Jankov

Aktuelnim radovima uklonjena su 22 stabla, koja su bila dotrajala ili su koreni podizali betonsku podlogu, a tri su ostala. Nema više neujedačenih betonskih staza. Sve je spremno za postavljanje nivelisanih staza od novih behaton ploča uz čiju ivicu će biti novi kandelaberi. Na prostoru kod dela zgrade koji pripada Gradskom pozorištu biće plato, a u nekoj novoj fazi radova planira se da tu bude manji amfiteatar pogodan za prigodna dešavanja iz oblasti kulture u letnjem periodu. Zasadiće se nove sadnice, urediti travnata površina, postaviti držači za bicikle učenika, obojiti dvorišna fasada zgrade i podići novi zid s metalnom ogradom prema Domu zdravlja.

-Novim radovima rešićemo problem koji nam se dešavao sa atmosferskim padavinama, pa se voda na pojedinim mestima podlivala u temelje zgrade. Da bi bezbednost učenika u vreme radova bila potpuna, organizovali smo se tako da nam dvorišna zgrada neće biti u funkciji, jer će deca u to vreme realizovati obaveznu praksu. Rečju, zadovoljni smo saradnjom sa lokalnom samoupravom i pokrajinskom vladom, pošto su nam za aktuelni projekat prvo obezbedili sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije, a onda i omogućili realizaciju projekta, zaključuje direktorka Gordana Kovačev.

1 KOMENTAR

  1. Spemenik.Kad ce se u dvoristu ekonomske ili gocine skole postaviti spomenik.Tu nekad na mestu javnog wc-a je ondasnja OZNA ubijala gradjane Beceja koji im nisu bili po volji.Ostaje otvoreno pitanje SPOMENIK !!!!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име