Ove jeseni novi set obuka za žene
Ove jeseni novi set obuka za žene

Novi set aktivnosti usmeren na poboljšanje položaja žena u opštini Bečej.

Opština Bečej je od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave po javnom pozivu za dodelu godišnje nagrade za najbolju opštinsku/gradsku upravu u 2019. godini nagrađena prvom nagradom u oblasti Ravnopravnost i anti – diskriminacija za svoj projekat „Inovativne usluge za poboljšanje kvaliteta života za žene u opštini Bečej“.

Na ime nagrade dodeljena  su namenska bespovratna sredstva, kako iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave, tako i dodatno i okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Кancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SКGO).

U okviru projekta su planirane radionice i seminari na kojima bi se obrađivale teme o rodnoj ravnopravnosti, antidiskriminaciji, prevenciji nasilja i značaja aktiviranja žena u društvu, kao  i obuke za šivenje, rada na računaru, knjigovodstvene poslove i učenje srpskog i mađarskog jezika kao jezika sredine.

Zainteresovane učesnice i učesnici već sada mogu da se informišu o obukama i prijave kod sekretara u svojoj mesnoj zajednici. Na osnovu prijava, projektni tim će formirati grupe i napraviti raspored održavanja radionica koje bi trebalo da počnu krajem septembra ili već početkom oktobra. Učešće u radionicama i ostalim aktivnostima je besplatno.

Predviđene projektne aktivnosti imaju za cilj i povećanje kapaciteta lokalne samouprave za implementaciju Lokalnog akcionog plana za unapređenje rodne ravnopravnosti i koordinaciju lokalnih aktera na njegovom sprovođenju kao i poboljšanje nivoa usluga koje pružaju lokalne institucije iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite i iz oblasti kulture kako bi one u većoj meri odgovarale njihovim potrebama.

U saradnji sa Gradskim pozorištem Bečej, kao deo projekta, u selima opština Bečej biće igrane tri predstave, prema sledećem rasporedu:

1) Predstava „Pametni stabilni fiksni kućni telefon”

  1. septembar u 19 sati: Radičević, Dom kulture, 26. septembar u 19 sati: Bačko Petrovo Selo, Dom kulture, 30. septembar u 19 sati: Bečej, Gradsko pozorište

2) Predstava „Emigranti”

  1. oktobar u 19 sati – Mileševo, Dom kulture, 3. oktobar u 19 sati – Bačko Gradište, Narodna biblioteka

3) Predstava „Tanár úr kérem‟ bi u Bačkom Petrovom Selu treba da bude odigrana krajem septembra ili početkom oktobra, o čemu će obaveštenje biti poslato naknadno.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име