Origami dresovi | Foto: Vlastimir Jankov
Origami dresovi | Foto: Vlastimir Jankov

Društvo učiteja Bečej nastavlja s lepom praksom da po završetku školske godine deci još na kratko organizuje slobodno vreme. Kad se zna da je u pitanju Dečiji origami kamp, među osnovcima vrlo atraktivan, onda sve dobija na značaju.

-Deca su vrlo zainteresovana za ovakav jedinstven vid edukacije, pošto na neki način dočaravamo kulturu dalekog Japana u okviru koje se neguje ova vrsta stvaralaštva od nastanka papira do danas, rekla nam je ideolog aktuelnog kampa i predsednica Društva učitelja Bečej Milena Gmijović. Potvrda ovakve konstatacije se nalazi u činjenici da smo tokom minulih šest kampova preko hiljadu dece obučili osnovama origamia. Mnogi su nastavili s edukacijom i dostigli su visok nivo veštine savijanja papira.

Kamp počinje s radom u ponedeljak 19. juna, a završava se poslednjim junskim danom i održaće se u prostorijama Narodne biblioteke Bečej. Jedna grupna radionica traje sat vremena, a dnevno se organizuju tri radionice od 9, 10 i 11 sati. Izuzetno, ponedeljkom su od 13, 14 i 15 sati, jer zbog letnjeg radnog vemena biblioteka tada ne radi pre podne.

                          Jedne od panoa origami figura ranijih godina | Foto: Vlastimir Jankov

Jedne od panoa origami figura ranijih godina | Foto: Vlastimir Jankov

-Tema ovogodišnjeg kampa je knjiga i naziv je „Knjigu hoću i danju i noću“. Učešće je besplatno, a radioničari mogu biti deca od 7 do 77 godina, pa, čak, i ona mlađa ili starija. Svi koji žele da savladaju osnovu origamija su dobrodošli. Radionice će voditi iskusne origami instruktorke, članice našeg Društva, saznali smo od koordinatorke Dečijeg origami kampa Jelisavke Švonja.

Tokom desetodnevnog rada po grupama, sedam instruktorki će decu naučiti da izrade razne origami obeleživače za knjigu u obliku: životinja, leptira, mašne, olovke, srca, samurajskog šešira, cvet iz delova i Japanke. Poslednjeg dana je završna svečanost u kojoj učešće uzimaju svi prezentacijom urađenog i dodelom zahvalnica svim učesnicima kampa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име