Grupa ponuđača na čelu sa AD Vojvodinaput Pančevo žalila se na postupak javne nabavke radova za rekonstrukciju pešačkog platoa na Trgu oslobođenja u Bečeju. O žalbi ponuđača za posao rekonstrukcije centralnog trga u Bečeju odlučiće Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

U Obaveštenju o uloženom zahtevu za zaštitu prava navodi se da je 3. februara blagovremeno uložen Zahtev za zaštitu prava na Odluku o dodeli ugovora, podnet od strane grupe ponuđača Nosilac posla –AD Vojvodinaput Pančevo, sa članovima: PZP Zaječar, Zaječar, Strabag DOO Beograd, Elektrotehničko preduzeće Tehnika AD Vršac, Građevinsko preduzeće Finet- inženjering DOO Pančevo i Amkor DOO Bački Petrovac.

Uzimajući u obzir da Republička komisija uglavnom donosi rešenje i zaključke u roku retko kraćem od tri meseca, može se zaključiti da se postupak ove javne nabavke neće nastaviti još tri meseca, drugim rečima, malo je verovatno da će pre početka maja biti poznato kome će biti poveren posao rekonstrukcije trga.
Ukoliko Republička komisija utvrdi da je žalba osnovana, Opštinska uprava Bečej, kao naručilac posla, moraće da nadoknadi troškove podnošenja zahteva, i to, kako je propisano Zakonom o javnim nabavkama, 0,1 odsto procenjene vrednosti javne nabavke, odnosno ponuđene cene ponuđača kojem je dodeljen ugovor, ako se zahtev za zaštitu prava podnosi nakon otvaranja ponuda i ako je ta vrednost veća od 120.000.000 dinara. S tim u vezi, procenja vrednost ovog posla, odnosno predviđen iznos u budžet koji se, podsetimo, finansira iz kreditnog zaduženja opštine Bečej, iznosi 135 miliona dinara.

Rekonstrukcija pešačkog platoa na Trgu oslobođenja podrazumeva građevinske radove, odvodnjavanje, navodnjavanje, ozelenjavanje, osvetljenje, fontanu i toplovod. Tako, rekonstrukcija centra u Bečeju podrazumeva tri različita, nezavisna, projekta. To su izmeštanje i postavljanje na novu lokaciju spomenika Slobode, drugi je projekat koji se odnosi na toplifikaciju centra, te rekonstrukcija postojećeg centralnog trga. Sva tri projekta objedinjena su u jednu nabavku. Kriterijum za dodelu ugovora jeste najniža ponuđena cena, a rok za izvođenje radova je od 150 do 210 dana od uvođenja ponuđača u posao.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име