Terasa dvorca – hotela „Fantast“ bila je puna gostiju | Foto: Vlastimir Jankov
Terasa dvorca – hotela „Fantast“ bila je puna gostiju | Foto: Vlastimir Jankov

Toliko čekana kiša natopila je Bečejce u sred prvomajskog podneva, pa je mnogim kamperima uz obale Tise i Velikog bačkog kanala pokvarila raspoloženje, dok su oni u vikendicama po voćnjacima imali gde da se sklone i kad se oblak ispraznio majsko sunce je opet obasjalo sve koji su izašli u prirodu.

-Mi smo nagrađeni za sav trud oko organizacije prvomajskog uranka, pošto nas je kišni oblak zaobišao. Istina, dan ranije je bilo kiše, što je dobro za njive oko nas, ali na sam praznik gosti su se šetali u kratkim rukavima. Međutim, zbog meteoroloških najava moguće kiše, nije bilo gostiju kao ranijih godina, ali su se svi lepo proveli, konstatuje Lazar Greber, direktor ugostiteljstva u PIK Bečej, koji je dvorac Bogdana Dunđerskog pretvorio u hotel „Fantast“ s predivnim okruženjem.

Tako je bila manja disproporcija dve ergele, PIK Bečej sa četrdesetak rasnih konja i ergele od oko 500 mašina sa po nekoliko desetina konja na parkingu preko puta. A kad smo već kod ergele, u pravoj „oazi“ u sred vojvođanjske žitnice zaživeo je „Mini ZOO vrt“ u kojem su kobila sa ždrebetom, dva teleta, patuljaste koze, lama, bivoli… Zahvaljujući saradnji sa ZOO vrtom sa Palića, uskoro će broj atraktivnih životinja biti uvećan i zadovoljstvo posetilaca veće.

Mini ZOO vrt u okruženju dvorca mamio je posetioce | Foto: Vlastimir Jankov
Mini ZOO vrt u okruženju dvorca mamio je posetioce | Foto: Vlastimir Jankov

Lepo uređenom parku u ovom periodu nedostaje cvetni miris, ali se širio opojni miris roštilja. Na dve terese hotela gosti su imali mogućnost da uživaju u prvomajskom meniu, a na posebnom punktu prodavali su se jagnjetina pečena na ražnju i bogata ponuda đakonija sa roštilja.

Kamperi izvan ograđenog prostora dvorca, prvenstveno u bagremaru, su istinski uživali u gastronomskim specijalitetima sopstvene prozvodnje. Mislilo se i na decu, koja su imala razonodu od velikog tobogana i malog ringišpila, preko mogućnosti da se oprobaju u jahanju i uživaju u vožnji fijakerom, do mogućnosti da se igraju u nekadašnjem bazenu Bogdana Dunđerskog i na lepo pripremljenoj zelenoj travnatoj površini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име