Karijerno savetovalište u Bečeju počinje sa radom 14. septembra. Narednih šest sa mladima, pojedinačno, radiće psihološkinja Katarina Stojisavljević.

– U okviru ovog projekta pokrenuli bismo karijerni kutak koji bi vodila diplomirana psihološkinja sa iskustvom u omladinskom radu i koji bi koristio za usmeravanje pojedinca u procesu razvijanja karijere, i to putem informacija, saveta i pomoći prilikom donošenja odluka i kreiranja planova od strane stručnog lica. Diplomirana psihološkinja vodiće mlade kroz proces upravljanja karijerom, pružajući im potrebne informacije, upućujući ih na druge stručnjake i institucije koje im mogu biti od dalje koristi, savetujući ih o koracima koje mogu preduzeti u narednim fazama planiranja. Kroz karijerni kutak, mladi će imati priliku da urade psihološke testove koje pomažu pri karijernoj orijentaciji, sagledaju i definišu svoja interesovanja, sposobnosti i sklonosti i otkriju kakve zadatke i poslove vole da obavljaju, koje ih oblasti privlače, u kakvoj sredini bi voleli da rade i ukratko prepoznaju šta je to što njih lično motiviše, rekla nam je Bojana Pejović, koordinatorka projekta u okviru kog je oformljeno Savetovalište.

Putem karijernog kutka mladi će imati mogućnost da se informišu o obrazovanju, tržištu rada, mogućnostima za obuke i usavršavanja. Usluga karijernog vođenja i savetovanja i podrazumeva prikupljanje ili deljenje svih informacija neophodnih za planiranje karijere, postizanje i zadržavanje zaposlenosti, prakse ili volontiranja. Ono uključuje i informacije o zanimanjima, veštinama, mogućim putanjama razvoja karijere), trendovima i stanju na tržištu rada, obrazovnim programima i mogućnostima, obrazovnim institucijama svih vrsta, vladinim i nevladinim programima i uslugama, perspektivama poslova. Savetnica će sa mladima proći kroz proces donošenja odluka i pravljenja karijernog plana, vodiće mlade kroz taj proces starajući se o tome da uvek imaju u vidu sve opcije koje im se nalaze na raspolaganju. Ovom aktivnošću će se razviti podrška mladima i unaprediti osnaživanje istih za dalje korake u karijeri.

Detalje o dinamici i radu Karijernog savetovališta zainteresovani mogu saznati na: 063/713-76-01, kao i svakog radnog dana od 9 do 17 sati u kancelariji Bečejskog udruženja mladih, Glavna 47, Bečej. Kontakt osoba: Bojana Pejović, tel: 069/579-27-67, ili putem imejla: takocoolbecej@gmail.com. Projekat „Egyenlő esély minden fiatalnak 2- Jednaka šansa za sve mlade 2“ realizuje udruženje građana Tako cool u partnerstvu sa Bečejskim udruženjem mladih, Opštim udruženjem preduzetnika Bečej i Kancelarijom za mlade opštine Novi Bečej, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име