Na dnevnom redu je bilo 12 tačaka među kojima su oslobađanje od plaćanja zakupnine za površine javne namene za ugostitelje, Program rada Turističke organizacije opštine Bečej za ovu godine, kao i izmene finansijskog plana sportskog centra i Javnog preduzeća „Komunalac“ Bečej.

U Odluci o oslobađanju od plaćanja zakupnine za površine javne namene u svojini opštine Bečej u svrhu postavljanja letnjih i zimskih bašti da se zakupci oslobađaju se od plaćanja zakupnine za period od 1. oktobra 2021. godine do 15. novembra 2021. godine, za letnje, a za zimske bašte od od 15. novembra 2021. godine do 15. marta 2022. godine.
Zakupci koji su oslobođeni plaćanja zakupnine po ovoj Odluci, zadužiće se za režijske troškove.

Za troškove  javne rasvete – održavanje i električnu energiju, koju posredno finansira Javno preduzeće „Komunalac“, iz opštinskog budžeta je dodato još 4,5 miliona dinara, dok za održavanje puteva i ulica 2,5 miliona dinara. Sve je to potvrđeno drugim rebalansom budžeta na prethodnoj sednici lokalnog parlamenta, te je pomenuto preduzeće, kojem je odobren dodatan novac i za poslove koje sprovodi po nalogu osnivača, s tim moralo da uskladi svoje finansijske dokumente.

Pored toga, odbornici su odobrili raspisivanje konkursa za direktora Narodne biblioteke Bečej i imenovali starog – novog direktora Gradskog pozorišta Bečej. Još jedan četvorogodišnji mandat potvrđen je Zdravku Petroviću kao direktoru Gradskog pozorišta Bečej. On je na konkursu bio i jedini kandidat.

Pored toga, pozitivno je odlučeno i o prodaji parcela u vlasništvu opštine Bečej – 6065/2 KO Bečej 6093 KO Bečej.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „U fokusu: Pravo građana, obaveza vlasti“ koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име