Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U toku je konkurs za bespovratna sredstva za žene za kupovinu nekretnina koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova sa ciljem unapređenja položaja žena na teritoriji Vojvodine.

Novac za koji žene mogu da konkurišu je namenjen za kupovinu nekretnine, odnosno stana ili kuće koji su upisani u Katastar nepokretnosti i nalaze se na teritoriji Vojvodine. Konkurs je otvoren do 14. novembra 2022. godine.

Ukupan iznos predviđen za konkurs je 40.800.000 dinara, a pojedinačno izdvajanje ne može biti veće od 1.200.000 dinara. O visini dodeljenih bespovratnih sredstava po svakoj pojedinačnoj prijavi odlučiće Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, na predlog komisije.

Ciljevi konkursa, kako je to navedeno u dokumentaciji, usmereni su na unapređenje položaja žena i njihovo ekonomsko osnaživanje, prevaailaženje neravnopravnog položaja žena u vlasničkoj strukturi u odnosu na muškarce, rešavanje stambenog pitanja.

Pravo učešća na konkursu imaju bračne i vanbračne zajednice, kao i jednoroditeljske porodice koje u svom vlasništvu ili suvlasništvu nemaju stambeni prostor. Jednoroditeljskom porodicom se smatra samohrana majka koja se sama stara o detetu zbog toga što je otac deteta preminuo, ili je nepoznat ili lišen roditeljskog prava sudskom odlukom.

-Zainteresovani za učešće u konkursu za više detalja mogu doći lično u zgradu opštine gde će besplatno dobiti svu potrebnu pomoć za prikupljanje potrebne dokumentacije, kaže Ferenc Tot iz kabineta predsednika opštine Bečej zadužen za poslove demografije i populacione politike.

Kompletnu konkursu dokumentaciju moguće je preuzeti i na zvaničnom sajtu Sekretarijata OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име