Predstava „Nemam da platim i neću da platim” Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta apsolutni je pobednik festivala amaterskih pozorišta „Zlatna kulisa” u Kragujevcu. Dramski studio mladih osvaja nagrade na svakom festivalu na kom učestvuje, a u poslednjih nekoliko godina svako dramsko delo koje izađe iz kreativne radionice Bečejaca zaslužuje priznanja kako stručnih žirija, tako publike.

Za uspešan kreativni proces pored reditelja su zaslužni i mladi glumci. Dobra selekcija tekstova koja se adaptira na nesvakidašnji, a opet originalni način, sa kritičkom osvrtom na društvene okolnosti, daju poseban pečat trupi bečejskog teatra, dok publiku podstiču na posve potrebno preispitivanje sopstvenih vrednosti i stavova.

Pozorišta iz manjih sredina nemaju dovoljno novca za angažman profesionalnih glumaca, ali zbog toga bečejska publika nije uskraćena za kvalitetan i originalni pozorišni sadržaj.

Dramski studio mladih priprema novi izazovni projekat. Radi se o adaptaciji poznatog dela Kralj Ibi, prema tekstu Alfreda Žarija, za koju možemo reći, sudeći prema detaljima sa probe koje smo videli, da će potvrditi kvalitet trupe i biti, u najmanju ruku, jednako uspešna kao dosadašnje.

O svemu ovome smo razgovarali sa nagrađivanom glumicom Gordanom Adamov, rediteljem Igorom Pavlovićem i direktorom Gradskog pozorišta Bečej Zdravkom Petrovićem.

Više u TV prilogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име