Saobraćajna policija će u narednom periodu, a naročito u vreme praznika, pojačati kontrole sa akcentom na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila na putu, upravljanje vozilom pod uticajem alkohola, nekorišćenje sigurnosnog pojasa, kao i neposedovanje propisane opreme u vozilu, saopštavaju iz policije.

Brzina će se meriti u dnevnim i noćnim uslovima ručnim radarima, radarima u sistemima video nadzora i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja – presretačima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, jer će saobraćajna policija u narednom periodu intezivirati rad na otkrivanju prekršaja.

U toku ove godine otkriveno je više od 300.000 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila na putu, isključeno je oko 50.000 vozača pod uticajem alkohola, otkriveno je 160.000 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i više od 17.000 prekršaja tehničke neispravnosti i neposedovanja propisane opreme u vozilu.

1 KOMENTAR

  1. Normalnom čoveku-vozaču ovakav tekst uopšte nije potreban. Više me podseća na reklamu Mup-a, jer svako ko živi u Bečeju vidi šta se radi, gde sede policajci noću, s kime se druže, gde su parkirani pojedini džipovi povlašćenih, kome se opraštaju kazne, koji su vozači zaštićeni kao beli medvedi i da ne nabrajam dalje. SVE SE ZNA. Nažalost korupcija uzima danak. Ništa se ne procesuira sve dok se ne dođe do nas OBIČNIH GRAĐANA navedenih na početku teksta. Mlaćenje prazne slame i teranje straha u kosti običnom narodu…klasika nove vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име