Klavirski duo „TOFI“ u sastavu Fiona Lovaš i Antonio Konc zabeležili su četiri prva mesta na isto toliko muzičkih takmičenja tokom minulih mesec dana. Fiona je učenica prvog, a Antonio drugog razreda u klasi profesorke Đijante Lovaš.

Prvo su sa maksimalnih 100 bodova bili prvi na takmičenju mladih pijanista u Zrenjaninu, potom su na Festivalu slovenske muzike u Beogradu ponovi uspeh, a onda su svoje kvalitetno muziciranje potvrdili i na dva državna takmičenja u Beogradu. Prvo je bilo u organizaciji Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije, a drugo je redovno Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola Srbije.

Međutim, nije samo duo „TOFI“ briljirao od učenika Muzičke škole „Petar Konjović“ u Bečeju. Na takmičenju mladih pijanista u Zrenjaninu prve nagrade osvojile su Amfilohija Bikar, učenica prvog razreda u klasi profesorke Sanje Dakster i Gala Jevtimijević, učenica drugog razreda u klasi profesorke Ane Eraković, čiji je učenik trećeg razreda Fedor Jovanović osvojio drugu nagradu.

Gala Jevtimijević je osvojila prvu nagradu i na takmičenju mladih pijanista „Muzički trenutak“ u Bačkoj Topoli. U istom gradu, ali na takmičenju violinista „Kad cvrčci cvrče“, zapažene rezultate ostvarili su učenici u klasi Čabe Boldižara. Stefan Popović iz prvog razreda je prvi, a Antonio Konc iz drugog razreda bio je drugi.

Tamburaški orkestar škole u klasi profesorke Martine Karin osvojio je prvu nagradu na 13. festivalu Vojvođanske tambure u Adi. Učenica prvog razreda Milena Stajić dobila je prvu nagradu, a učenik trećeg razreda Aleksa Đurkić i učenica šestog razreda Tamara Gladić drugu nagradu, uz napomenu da je svo troje u klasi profesorke Dušice Ševo. Taburašima predstoji nastup na Trećem tambura festivalu u hrvatskom gradu Požega.

Naravno, najtalentovaniji učenici svih pet instrumenata čije se veštine sviranja uče u bečejskoj Muzičkoj školi, violina, gitara, klavir, harmonika i tambura, imaće svojevrsni izazov na Petom međunarodnom muzičkom takmičenju „Fantast 2016.“ u organizciji matične škole od 9. do 17. maja u atraktivnom ambijentu dvorca Bogdana Dunđerskog.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име